Σουφλέ με μπρόκολο, μπέικον και τυρί

  • Κυριακή, 11 Μάρτιος 2018 12:00
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Τα παντός τύπου σουφλέ ανοίγουν ιδανικά το γιορτινό τραπέζι. Η μπεσαμέλ είναι η λεπτομέρεια που θα εμπλουτίσει το γευστικό χαρακτήρα του πιάτου σας.

Μερίδες:6-7 Χρόνος προετοιμασίας:15′ Χρόνος μαγειρέματος:40′ Έτοιμο σε:55′

Υλικά
1 κιλό μπουκετάκια από μπρόκολο
1 πράσο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
100γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
3 φακέλους έτοιμη μπεσαμέλ
1½ λίτρο γάλα
3 αβγά, χωρισμένοι οι κρόκοι από τα ασπράδια
250γρ. γραβιέρα τριμμένη
αλάτι

Διαδικασία
Ζεματάτε τα μπουκετάκια από το μπρόκολο μέσα σε αλατισμένο νερό που βράζει για 5 λεπτά. Τα σουρώνετε και τα αφήνετε στην άκρη να στραγγίσουν. Στο μεταξύ αχνίζετε το πράσο και το κρεμμύδι με ελάχιστο νεράκι και όταν μαλακώσουν προσθέτετε το ελαιόλαδο και το μπρόκολο και σοτάρετε για 1 λεπτό ακόμη. Τραβάτε το τηγάνι στην άκρη και αφήνετε τα λαχανικά να κρυώσουν.

Σοτάρετε τα κυβάκια του μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι. Ετοιμάζετε την Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας της και αναμιγνύετε μέσα τους κρόκους των αβγών και όλο σχεδόν το τριμμένο τυρί. Χτυπάτε ξεχωριστά τα ασπράδια των αβγών σε σφιχτή μαρέγκα και την ενσωματώνετε στη Μπεσαμέλ με απαλές κινήσεις. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε καλά ένα πυρίμαχο σκεύος και το πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί. Ανακατεύετε το μπρόκολο με το μπέικον και το μεγαλύτερο μέρος του μίγματος της Μπεσαμέλ. Τα απλώνετε στο σκεύος που ετοιμάσατε.

Περιχύνετε το περιεχόμενο του ταψιού με το υπόλοιπο μίγμα της Μπεσαμέλ και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί. Ψήνετε το σουφλέ στον προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα περίπου, μέχρι να φουσκώσει και να ροδοκοκκινίσει η επιφάνειά του.

olivemagazine.gr