Γιατί το να έχεις σκύλο σε κάνει ταυτόχρονα και πιο δραστήριο;

Εάν έχεις σκύλο, είσαι σίγουρα και πιο δραστήριος γι’ αυτούς τους λόγους, είτε τους αντιλαμβάνεσαι είτε όχι. Επίσης, εάν δεν έχεις αφού διαβάσεις αυτό το άρθρο σίγουρα θα θέλεις να αποκτήσεις.

Τα σκυλιά μπορούν να επηρεάσουν την υγεία μας με πολλούς, αλλά και ωφέλιμους τρόπους. Πολλές είναι οι έρευνες εξάλλου, που μιλούν για το πόσο σημαντικό είναι κάποιος να έχει δίπλα του έναν σκύλο.

Πώς ένας σκύλος μπορεί να σε κρατήσει πιο δραστήριο;

 

Πρέπει να τα βγάλεις για βόλτα

Εάν έχεις σκύλο θα ξέρεις ότι πρέπει να τα βγάλεις για βόλτα, τουλάχιστον μία ή δύο φορές την ημέρα. Σίγουρα θα έχεις νιώσει πολύ καλύτερα μετά από μια πρωινή βόλτα μαζί του στο πάρκο ή στους δρόμους της γειτονιάς σου.

Είσαι πιο δραστήριος

Το αναφέρουμε ξανά, γιατί όσο κι αν δεν θέλεις, όταν έχεις έναν σκύλο είναι αδύνατον. Μπορεί να βρέχει, να έχεις δουλειά στο σπίτι, να κάνεις τα ψώνια σου online, αλλά ότι και αν κάνεις ένας σκύλος σε κρατάει σε εγρήγορση χωρίς να το σκέφτεσαι.

Επηρεάζουν τον ύπνο σου

Θετικά. Μπορεί να θέλεις να κοιμηθείς μέχρι τις 12 το μεσημέρι, ο σκύλος σου όμως έχει ξυπνήσει και βρίσκεται ήδη δίπλα σου, πριν καν το ξυπνητήρι χτυπήσει. Μ’ αυτό τον τρόπο ξυπνάς πάντα και με καλή διάθεση.

Δεν είσαι μόνος

Πώς αυτό έχει σχέση με το πόσο δραστήριος είναι κάποιος; Όταν νιώθουμε μόνοι, κλεινόμαστε στον εαυτό μας και δεν έχουμε διάθεση για τίποτα. Εάν έχεις όμως έναν σκύλο δεν είσαι ποτέ μα ποτέ μόνος σου, αφού είναι δίπλα σου σε κάθε λεπτό. Να μην αναφέρουμε επίσης, ότι όταν έχεις τον σκύλο σου έξω μπορεί να πιάσεις κουβέντα με τους γείτονες.

 

Πηγή: ipop