Αντιμετώπισε την ανοιξιάτικη αλλεργία σωστά

  • Σάββατο, 10 Μάρτιος 2018 18:20
  • Συντακτική Ομάδα
  • Υγεία

Η Άνοιξη είναι μία περίοδος που προκαλεί ανάμεικτα συναισθήματα. Για κάποιους ο καλός καιρός και η ανθοφορία είναι παράδεισος ενώ για κάποιους άλλους είναι μία κόλαση με τόνους γύρης και έντονα συμπτώματα αλλεργίας.

Η ανοιξιάτικη αλλεργία είναι κάτι που ταλαιπωρεί ένα τεράστιο κομμάτι του πληθυσμού. Η ρινική συμφόρηση και το συνεχές φτέρνισμα είναι αρκετά για να μας κάνουν πιο δύσκολη τη καθημερινότητα και να μας χαλάσουν τη διάθεση.

Με κάποια απλά βήματα, μπορούμε, όμως, να προλάβουμε και να μειώσουμε κάποια απ΄τα συμπτώματα, έτσι ώστε να μην “εξουσιάζει” τη ζωή μας η ανοιξιάτικη αλλεργία.

 

Σωστή διατροφή

Ενισχύστε τη διατροφή σας με φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς, πράσινο τσάι και άλλες τροφές που είναι ενδεδειγμένες για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Χάστε τα περιττά κιλά

Τα περιττά κιλά μπορεί να μας προκαλέσουν πρόβλημα στην αναπνοή. Αυτό είναι σίγουρα το τελευταίο που θέλουμε όταν είμαστε επιρρεπείς στην ανοιξιάτικη αλλεργία. Το περιττό λίπος δεν αφήνει τους πνεύμονες να διασταλλούν πλήρως και να μας δώσουν όλο το απαραίτητο οξυγόνο. Χάστε λοιπόν τα περιττά κιλά.

Μειώστε το άγχος

Η απελευθέρωση στρεσογόνων ουσιών στον οργανισμό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στο ανοσοποιητικό σύστημα, το οποίο είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος στη μάχη με την ανοιξιάτικη αλλεργία. Μάθετε, λοιπόν, να ελέγχετε το στρες.

Κρατήστε καθαρά τα φίλτρα αέρα και το φίλτρο του κλιματιστικού

Είναι πολύ σημαντικό να διατηρείτε καθαρά τα φίλτρα που καθαρίζουν τον αέρα του σπιτιού σας. Έτσι, μπορείτε να μειώσετε τη ποσότητα της γύρης που εισχωρεί στον χώρο σας.

Ενεργοποιήστε το κλιματιστικό

Ανανεώστε την ατμόσφαιρα του σπιτιού σας με τη βοήθεια κλιματιστικού ή αφυγραντήρα. Το παραδοσιακό “αέρισμα” του σπιτιού με τις πόρτες και τα παράθυρα ανοιχτά, θα επιτρέψει στη γύρη να μπει μέσα και να επιβαρύνει τα συμπτώματα της αλλεργίας.

Καθαρίστε πολυσύχναστα μέρη του σπιτιού

Έρευνες έχουν δείξει ότι πολλές φορές η ρύπανση του αέρα μέσα στο σπίτι μπορεί να είναι και μέχρι 10 φορές μεγαλύτερη απ’ ότι έξω. Γι’ αυτό, λοιπόν, βρείτε σημεία του σπιτιού που περνάτε μεγάλο κομμάτι της ημέρας σας και έχουν πολλά υφάσματα, χαλιά και μαξιλάρια και κάντε ένα καλό καθάρισμα.

 

Πηγή: ipop