Θα κάνουν τον γύρο της Κρήτης με… πατίνια για καλό σκοπό

  • Σάββατο, 10 Μάρτιος 2018 15:20
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κρήτη

Θα μπορούσε ποτέ κανείς να σκεφτεί πως είναι εφικτό να γυρίσει όλη την Κρήτη με πατίνια; Θα σκεφτόταν άραγε κάποιος ότι αν έβαζε στα πόδια ρόδες, θα ήταν εφικτό να προσφέρει ένα όραμα ελπίδας; Το πιθανότερο είναι πως όχι.

Το σκέφτηκαν όμως οι άνθρωποι του Ομίλου Κλασικού Αθλητισμού ΠΡΕΒΕΛΗ με τη στήριξη του Παγκόσμιου Οργανισμού Skate, οι οποίοι μέσα από την αγάπη τους για το ολυμπιακό πλέον άθλημα των πατινιών, αλλά και πλήθος δύσκολων αποστολών, σε Ελλάδα και εξωτερικό, είναι έτοιμοι σε μερικούς μήνες να πραγματοποιήσουν μια ιδιότυπη περιηγητική εξόρμηση σε όλη την Κρήτη.

Ο στόχος της ενέργειας είναι διττός: Από τη μία πλευρά να πραγματοποιηθεί μια εναλλακτική ενέργεια που θα ενισχύσει τον αθλητικό τουρισμό στην Κρήτη και από την άλλη μια σημαντική δράση ενίσχυσης του «Οράματος Ελπίδας» κι ενημέρωσης για τους δότες μυελού των οστών. Η προσπάθεια, που οργανώνεται για περισσότερο από έναν χρόνο, έχει ήδη τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και των Δήμων Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Αγίου Νικολάου.

Σημειώνεται ότι οι τέσσερις πρωτεύουσες των νομών θα αποτελέσουν τις «βάσεις» για μια σειρά διοργανώσεων κι ενημερωτικών δράσεων. Οι εκπρόσωποι του Ομίλου κι εμπνευστές της προσπάθειας, μάλιστα, αρχίζουν, από αυτή κιόλας την εβδομάδα, ενημερώσεις και συνεντεύξεις σε όλη την Κρήτη, προκειμένου να ενισχύσουν το όραμά τους.

«Όπως λέει και το σύνθημά μας, στόχος μας είναι να δώσουμε ελπίδα και να δώσουμε ζωή» αναφέρει ο υπεύθυνος για τη διοργάνωση Μανώλης Σφακιανάκης, ο οποίος και προσθέτει: «Πρόκειται για μια δράση που θα αναδείξει την Κρήτη κι ελπίζουμε πως θα ενισχύσει και την προσπάθεια για την τόνωση του αθλητικού τουρισμού».

Διαδρομή

Από τα Χανιά θα αρχίσει η διαδρομή των αθλητών για να ολοκληρωθεί στον Άγιο Νικόλαο. Για το εγχείρημα, που πραγματοποιείται από τις 3 έως και τις 6 Σεπτεμβρίου, έχουν υπάρξει οι κατάλληλες αδειοδοτήσεις από Αστυνομία και Τροχαία, καθώς και οι απαραίτητες εγκρίσεις από Περιφέρεια και Δήμους.

Για λόγους ασφαλείας, οι αθλητές που δεν θα πραγματοποιήσουν αγώνα, αλλά περιήγηση, θα κινούνται κατά κανόνα στην παλιά εθνική οδό, ενώ μέσα από τη διαδρομή τους θα αναδεικνύονται περιοχές και χωριά της Κρήτης, πολλά από τα οποία είναι ξεχασμένα. Σε κάθε στάση θα γίνεται ενημέρωση για τη δράση, αλλά και για τους δότες μυελού των οστών, ενώ όλη την περιήγηση θα ακολουθούν τηλεοπτικά συνεργεία και συνεργία ασφαλείας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ήδη έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας να καλύψουν το γεγονός και να παρουσιάσουν την περιήγηση ως μια νέα εναλλακτική μορφή έκφρασης και τουρισμού. Στις πρωτεύουσες κάθε νομού θα γίνονται επίδειξη  αθλήματος πατινιών  και σωστή ενημέρωση για τους δότες μυελού  των οστών σε συνεργασία με το αρμόδιο τμήμα του κάθε νομού.

 

Το πρόγραμμα

Συνολικά 251 χιλιόμετρα θα καλύψουν όσοι συμμετέχουν στη δράση. Ειδικότερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου

Εκκίνηση: 09:00

Καστέλι – Χανιά  40 χιλιόμετρα και Event 20:00 Πλατεία Αγοράς

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου

Εκκίνηση: 09:00

Χανιά – Ρέθυμνο 60 χιλιόμετρα και  Event 20:00 Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου

Εκκίνηση: 09:00

Ρέθυμνο – Ηράκλειο  80 χιλιόμετρα  και Event 20:00 Πλατεία Ελευθερίας

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου

Εκκίνηση: 09:00

Ηράκλειο – Άγιος Νικόλαος  71 χιλιόμετρα και Event 20:00  Λιμάνι Αγίου Νικολάου.

Εφημερίδα Πατρίς