"Γυναίκα σταίνει τη ζωή" μια όμορφη εκδήλωση για την ημέρα της γυναίκας στο Ρέθυμνο

  • Παρασκευή, 9 Μάρτιος 2018 19:42
  • Συντακτική Ομάδα
  • Πολιτισμός

Μια όμορφη εκδήλωση με αφορμή τη διεθνή ημέρα για τα δικαιώματα των γυναικών, υπό τη αιγίδα του δήμου Ρεθύμνης έγινε στο σπίτι του πολιτσμού την Πέμπτη. Η εκδήλωση που έγινε με αφορμή και την παρουσίαση του βιβλίου με μαντινάδες του Γιάννη Αλεβύζου Λιονή, περιελάμβανε ομιλίες για την ημέρα της γυναίκας και για την παρουσίαση του βιβλίου, αλλά και ξεχασμένους γυναικείους κρητικούς χορούς από το χορευτικό όμιλο "Πυρρίχια Δρώμενα"

Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η Βασιλική Λίπα, διδάκτωρ του πανεπιστημίου κρήτης, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν η αντιπεριφερειάρχης Μαρία Λιονή και η υπέυθυνη της ΚΕΔΗΡ του δήμου Ρεθύμνης πέπη Μπιρλιράκη, ενώ χαιρετισμό απηύθηνε και ο μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, Ευγένιος.

Την εκδήλωση παλισίωσαν γυναίκες από τον όμιλό Πυρρίχια δρώμενα που χόρεψαν σπάνιους κρητικούς χορούς

Ιδιαίτερη ήταν η παρουσία του Γιάννη Λιονή, ο οποίος όχι μόνο με το βιβλίο του αλλά και με μαντινάδες της στιγμής, έδωσε το στίγμα του στην εκδήλωση.

Κύριοι ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο Διδάκτωρ του Παντείου απνεπιστημίου και συγγραφέας Γιώργος Παπακωνσταντής και ο φιλόλογος και συγγραφέας Γιώργος Φρυγανάκης, οι οποίοι αναφέρθηκαν τόσο στην ημε΄ρα των δικαιωμάτων της γυναίκας, όσο και στο συγγραφέα Γιάννη λιονή και στο βιβλίο του.

Η εκδήγλωση έκλεισε με παράθεση μικρής  δεξίωσης.