Η απίστευτη ένδειξη ότι ο καλός σου σε απατά

Πολλές φορές σου μπαίνουν υποψίες ότι ο καλός σου σε απατά. Μπαίνεις, λοιπόν, στο “τρυπάκι” να τον τσεκάρεις και ξεκινάς τους ελέγχους…Αρχικά πρέπει να έχεις εμπιστοσύνη στο σύντροφό σου και να θυμάσαι ότι όλα λύνονται με διάλογο.

Αλλά επειδή η απιστία υπάρχει στη ζωή μας, οι επιστήμονες το έχουν μελετήσει και μας αναφέρουν μια απίστευτη ένδειξη ότι το αγόρι σου σε απατά! Κι ενώ εσύ μπορεί να τσεκάρεις το κινητό του ή τα social media αλλά αυτό είναι…so last year!

Τι δείχνουν, λοιπόν, οι έρευνες; Δείχνουν πως η μεγαλύτερη ένδειξη ότι ο καλός σου σε απατά είναι ο τόνος της φωνής του! Όσο ωραία κι αν ακούγεται η ιστορία του…η φωνή του “μαρτυρά” αν σου λέει αλήθεια ή όχι.

Κατά τη διάρκεια της μελέτης, τα άτομα άκουσαν μερικά δείγματα φωνών από άτομα που είτε είχαν απιστήσει είτε όχι. Τα άτομα που άκουγαν τις φωνές έπρεπε να “βαθμολογήσουν” κατά πόσο πίστευαν ή όχι αυτά που άκουγαν.

Όπως δημοσιεύει το The Conversation, τα φωνητικά δείγματα προέρχονταν από άτομα με «παρόμοια ελκυστικότητα, παρόμοιο μέγεθος και παρόμοιο σεξουαλικό ιστορικό (εκτός απ’ την απιστία)». Αυτοί που είχαν “ιστορικό” ότι είχαν απατήσει, θεωρήθηκαν πιο πιθανό να είναι άπιστοι.

Η μελέτη αναφέρει ότι τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η ανθρώπινη φωνή έχει αξία ως εργαλείο ανίχνευσης της εξαπάτησης και αν δώσεις λίγη προσοχή μπορείς να κάνεις κάποιες εκτιμήσεις για τους άλλους.

Δεν καταφέραμε να προσδιορίσουμε με ακρίβεια ποιες ακουστικές ιδιότητες οδήγησαν στην αντίληψη ότι κάποιος απατά, καθώς μια λεπτομερής ακουστική ανάλυση ήταν πέρα από τους στόχους και το εύρος της μελέτης

Είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον, όμως, να σκεφτούμε ποια είναι αυτά τα χαρακτηριστικά που οδήγησαν αυτούς που άκουγαν τις φωνές να καταλήξουν στα συμπεράσματά τους. Είναι ο τόνος της φωνής; Κάποιες παραλλαγές στη φωνή;

Παράλληλα, από παλαιότερες έρευνες έχει αποδειχθεί ότι οι άνθρωποι που είναι εξωστρεφείς είναι και πιο πιθανό να απιστήσουν.

Αφού, λοιπόν, κάνεις έναν διάλογο με τον καλό σου, άκουσε προσεκτικά το story που έχει να σου πει και για καλό και για κακό, δώσε προσοχή στον τόνο της φωνής του! Είναι ο άνθρωπός σου και μπορείς να τον καταλάβεις καλύτερα απ’ τον καθένα.

Πάντως αν ο καλός σου ανήκει σε μια από αυτές τις δύο κατηγορίες, σκούρα τα πράγματα…

 

Πηγή: ipop