Κράτα τα sneakers σου λευκά για καιρό

Ακολουθεί μια ιστορία που την έχουμε βιώσει όλοι και όλες. Μόλις αποκτήσουμε ένα ζευγάρι λευκά sneakers δε σταματούμε να τα κοιτάζουμε και να θαυμάζουμε το χρώμα τους. Ωστόσο, μετά από λίγο όσο και να τα καθαρίζουμε τα παπούτσια έχουν χάσει το εντυπωσιακό λευκό χρώμα. Πώς θα τα καταφέρουμε να διατηρήσουμε την άσπρη απόχρωση στα αγαπημένα μας sneakers και να δείχνουν σαν καινούργια;

Τα τέσσερα βήματα που ακολουθούν κάνουν την επιθυμία μας πραγματικότητα.

Βήμα 1: Ο ψεκασμός με baking soda στο εξωτερικό και στο εσωτερικό των παπουτσιών είναι μια μικρή λεπτομέρεια που μπορεί να φέρει σημαντικά αποτελέσματα. Χρησιμοποιήστε μερικές κουταλιές της σούπας (περίπου τρεις) το βράδυ και φροντίστε να τα ξεσκονίζετε καλά προτού πλύνετε τα παπούτσια σας.

Βήμα 2: Αφαιρέστε τα κορδόνια και βάλτε τα σε μια μαξιλαροθήκη ή στην τσάντα πλυσίματος πριν τα βάλετε στο πλυντήριο. Βγάζοντας τα κορδόνια, θα βεβαιωθείτε ότι θα είναι καθαρά και ότι δεν θα παραμείνουν ακαθαρσίες.

Βήμα 3: Εάν τα παπούτσια σας είναι πολύ βρώμικα, δοκιμάστε να τα βουρτσίσετε πριν τοποθετήσετε το πλυντήριο. Αυτό γίνεται εύκολα με πινέλο ή μια παλιά οδοντόβουρτσα.

Βήμα 4: Επιλέξτε χαμηλή θερμοκρασία και τοποθετήστε υγρό απορρυπαντικό. Στη συνέχεια, αφήστε τα παπούτσια σας να στεγνώσουν μετά το πλύσιμο. Σε καμία περίπτωση μην τα βάλετε στο στεγνωτήριο, καθώς η υπερβολική θερμότητα είναι πολύ πιθανόν να τα παραμορφώσει.

 

Πηγή: el.ozonweb