Κριθαρότο με σπανάκι και παρμεζάνα

  • Παρασκευή, 9 Μάρτιος 2018 08:20
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Το κριθαρότο είναι ευκολότερο από το ριζότο και εξίσου γευστικό. Δίνει πολλές δυνατότητες για συνταγές.

Υλικά

2,5 φλυτζάνια κριθαράκι χοντρό
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι
1 σκελίδα σκόρδο
Αλάτι και πιπέρι
2 κουταλιές σούπας αλεύρι
1 φλυτζάνι γάλα
2/3 φλυτζανιού σπανάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
1/2 φλυτζάνι παρμεζάνα τριμμένη +έξτρα για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Βράστε το κριθαράκι al dente, σουρώστε
Ψιλοκόψτε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το σκόρδο, ροδίστε τα σε τηγάνι με το ελαιόλαδο για 2 λεπτά
Προσθέστε το αλεύρι, ανακατέψτε για 1 ακόμη λεπτό
Προσθέστε το γάλα σιγά σιγά και δουλέψτε καλά το μείγμα στο τηγάνι -Χαμηλώστε τη φωτιά, αφήστε να σιγοβράσει για 8 λεπτά
Προσθέστε το ψιλοκομμένο σπανάκι, βράστε ακόμη 2 λεπτά -Βγάλτε το μείγμα από τη φωτιά
Ρίξτε τώρα στο τηγάνι την παρμεζάνα, ανακατέψτε να λιώσει καλά
Προσθέστε και το κριθαράκι, ανακατέψτε καλά, σερβίρετε με παρμεζάνα από πάνω
Σημείωση: Μπορείτε να συνοδεύσετε το κριθαρότο σας με κομμάτια κοτόπουλου σοτέ, γαρίδες σοτέ, μανιτάρια σοτέ, μπρόκολο ή οποιοδήποτε άλλο επιθυμείτε.



Πηγή: iefimerida.gr