Γιατί είναι καλό να αναφέρετε τους πρώην σας… στα πρώτα σας ραντεβού;

Αν υπάρχει ένας αδιαμφισβήτητος κανόνας για τα πρώτα ραντεβού… τότε αυτός είναι ότι δεν μιλάμε ποτέ για τις πρώην μας σχέσεις… ή μήπως όχι;

Μπορεί  η αναφορά στους πρώην σας κατά τη διάρκεια των πρώτων σας ραντεβού να μην είναι στις προτεραιότητές σας, αλλά σύμφωνα με ειδικούς μία τέτοια επιλογή θα μπορούσε στην πραγματικότητα να σας φέρει πιο κοντά στην καινούρια σας γνωριμία.

Σύμφωνα με ειδικούς, η αναφορά στους πρώην μας, μπορεί να προσφέρει πληροφορίες σχετικά με το πως συμπεριφερόμαστε στις σχέσεις μας, τι μπορεί να αναζητάμε από τις επόμενες, ενώ ανάλογα με το πόσο μιλάμε για τις σχέσεις μας που αποτελούν παρελθόν, φαίνεται κατά πόσο τις έχουμε ξεπεράσει και κατά πόσο είμαστε έτοιμοι να μπούμε σε μία νέα.

Ενώ πολλοί πιστεύουν ότι όταν κάποιος μιλάει για μία πρωην του σχέση, αυτό σημαίνει ότι ακόμα δεν την έχει ξεπεράσει, ο σύμβουλος σχέσεων, James Preece, ισχυρίζεται ακριβώς το αντίθετο.

«Εάν μπορείτε να αστειευτείτε με την κατάσταση, τότε είναι ένα σαφές σημάδι ότι είστε έτοιμοι να προχωρήσετε».

Αντιθέτως αν κάποιος συνηθίζει να κατηγορεί μία πρώην του σχέση και να γκρινιάζει για το πόσο αποτυχημένη ήταν, αυτό μπορεί να αποτελέσει ένα σημάδι, ότι το άτομα δεν έχει ξεπεράσει ακόμα τον/την πρώην του σύντροφο.

Ακόμη, η δημοφιλής ψυχολόγος από τη Βρετανία, Madeleine Mason, υποστηρίζει:

«Δεν υπάρχει κανένα «κακό» στην ανταλλαγή ιστοριών και αν οι σχέσεις σας ήταν σημαντικές, τότε οι εμπειρίες από εκεί μπορούν να φανούν πολύτιμες σε κάποιον που σας γνωρίζει τώρα».

Τη θέση αυτή, ενισχύει και η σύμβουλος σχέσεων, Jo Hemmings, η οποία συμφωνεί ότι η ανταλλαγή ιστοριών μπορεί να είναι ένα μέτρο της ρομαντικής συμβατότητας, ωστόσο, συμβουλεύει να αποφεύγονται τέτοιους είδους συζητήσεις αν πρόκειται για ένα «one night stand», καθώς μία τέτοια  συζήτηση δίνει ένα πιο «φτωχό τόνο».

Η Hemmings, επισημαίνει, επίσης, ότι η αναφορά στους πρώην, μπορεί να αποκαλύψει σημαντικά στοιχεία της προσωπικότητας του άλλου, όπως πόσο αυτοπεποίθηση έχει ή πόσο άνετος είναι με το ερωτικό σας παρελθόν.

«Εάν το ραντεβού σας ζηλεύει που απλά έχετε ένα υγιές ιστορικό σχέσεων, τότε αυτό αποτελεί μια κόκκινη σημαία και είναι καλύτερο να το δείτε νωρίτερα παρά αργότερα», δηλώνει χαρακτηριστικά.

protothema.gr