Για πρώτη φορά μια γυναίκα επικεφαλής στη Europol

  • Πέμπτη, 8 Μάρτιος 2018 17:59
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κόσμος

Για πρώτη φορά στην ιστορία μια γυναίκα αναλαμβάνει τα ηνία της Europol και φυσικά η ανακοίνωση έγινε την κατάλληλη μέρα!

H Κατρίν Ντε Μπολ (Cathérine De Bolle) είναι πρώτη γυναίκα επικεφαλής στη Europol και θα διαδεχθεί τον νυν εκτελεστικό διευθυντή, Βρετανό Ρόμπ Γουεϊνράιτ.

Η Βελγίδα που είχε τη θέση της επικεφαλής της βελγικής ομοσπονδιακής αστυνομίας, διορίσθηκε για τέσσερα χρόνια επικεφαλής στη Europol.
Η ίδια θ’ αναλάβει τα καθήκοντά της από την 1η Μαΐου.

Η ανακοίνωση έγινε φυσικά μια πολύ ιδιαίτερη μέρα, την Ημέρα της Γυναίκας, στέλνοντας ένα πολύ δυνατό μήνυμα ότι δεν θα πρέπει να υπάρχουν φυλετικές διακρίσεις σε καμία δουλειά.

Τον περασμένο Δεκέμβριο είχε προκριθεί το όνομα της Ντε Πολ από έναν κατάλογο υποψηφίων και επικυρώθηκε από τις 28 χώρες της ΕΕ σε επίπεδο πρεσβευτών.

Ο διορισμός έγινε κι επίσημα σήμερα, Πέμπτη, σε υπουργικό επίπεδο με αφορμή τη Σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών των 28 στις Βρυξέλλες.

Ο Βέλγος υπουργός Εσωτερικών Γιαν Γιαμπόν συνεχάρη την Κατρίν Ντε Μπολ, «την πρώτη γυναίκα αφεντικό της Europol», σημειώνοντας επίσης τη σύμπτωση ότι ο διορισμός της οριστικοποιείται στις 8 Μαρτίου, διεθνή ημέρα για τα δικαιώματα των γυναικών.

Η Europol, η έδρα της οποίας βρίσκεται στη Χάγη (Ολλανδία), έχει ως κύριο ρόλο να υποστηρίζει τους 28 στη μάχη τους εναντίον της μεγάλης εγκληματικότητας και της τρομοκρατίας.

 

Πηγή: ipop