Τέσσερις σπιτικές μάσκες ομορφιάς για άμεση ανανέωση

  • Πέμπτη, 8 Μάρτιος 2018 08:50
  • Συντακτική Ομάδα
  • Πρόσωπο

Μία μάσκα ομορφιάς που μπορείς να φτιάξεις με φρέσκα φρούτα είναι ένα φυσικό καλλυντικό ιδιαίτερα απαλό το οποίο δημιουργείται μέσα από την ανάγκη μας για επιστροφή στη φύση αλλά και οικονομία.

Οι φροντίδες της γιαγιάς όπως άλλοι ονομάζουν κλείνουν μέσα τους μία αίσθηση νοσταλγίας, γεύσεις και μυρωδιές που μας παραπέμπουν στα παιδικά μας χρόνια όταν όλα γύρω μας είχαν περισσότερη δόση φυσικότητας και απλότητας. Δοκίμασε τις 4 μάσκες για διαφορετικές ανάγκες και σίγουρα δεν θα σε αφήσουν ασυγκίνητη!

 Λιπαρότητα

Ανακατέψτε στο μπλέντερ 3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι και τρεις μεγάλες φράουλες. Απλώστε το μείγμα σε καθαρή και στεγνή επιδερμίδα και χαλάρωσε για 10 λεπτά. Ξέβγαλε με άφθονο νερό σε θερμοκρασία του περιβάλλοντος.

Δραστικά συστατικά: Μεταλλικά άλατα, σαλικυλικό οξύ και βιταμίνες Β, C, E στυπτικές ιδιότητες ενώ το γιαούρτι έχει εξισορροπιστική δράση.

Έλεγχος στις κοκκινίλες

Ανακάτεψε 3 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκαλιού, ένα κουταλάκι αγνό παρθένο ελαιόλαδο, ένα κουταλάκι κρέμα γάλακτος και δύο κουτάλια της σούπας άσπρη άργιλο. Βάλε τα υλικά ξεκινώντας με την άργιλο το ελαιόλαδο την κρέμα γάλακτος και τέλος το χυμό. Άπλωσε το μείγμα σε καθαρή επιδερμίδα για 20 λεπτά. Ξέβγαλε με μεταλλικό νερό.

Δραστικά συστατικά: Βιταμίνη C, ιχνοστοιχεία και μεταλλικά άλατα, η κρέμα γάλακτος έχει λιπαρά οξέα, το ελαιόλαδο περιέχει ελαικό οξύ με αναπλαστική δράση και η άργυλος έχει πυρίτιο και αλουμίνιο με επουλωτικές ιδιότητες.

Αφυδάτωση

Λιώσε ένα αβοκάντο και ανακάτεψε καλά με ½ φλιτζάνι μέλι, το χυμό ½ λεμονιού για να μη μαυρίσει και μία κουταλιά κρέμα γάλακτος με όλα τα λιπαρά. Άπλωσε το μίγμα σε καθαρή επιδερμίδα και αφήστε για 15 λεπτά. Ξέβγαλε με χλιαρό νερό. TIP: Η αποτελεσματικότητα αυτής της φροντίδας εξαρτάται από το πόσο ώριμο είναι το αβοκάντο. Διάλεξέ το όπως το θέλεις εάν πρόκειται να το φάς.

Δραστικά Συστατικά: Βιταμίνη C, E, φιλικό οξύ, παντοθενικό οξύ, ένζυμα, φλαβονοειδή βελτιώνουν τον τόνο, την υφή και την ελαστικότητα της επιδερμίδας.

Λάμψη

Λιώσε έξι κομμάτια κουβερτούρα ( προσοχή επέλεξε κάποια με περιεκτικότητα 80% κακάο) σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων και ανακάτεψε τα υλικά ώστε να αποκτήσουν την υφή κρέμας. Συμπλήρωσε με 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο από λουλούδι πορτοκαλιού ή απλά από πορτοκάλι και άπλωσε την μάσκα όσο είναι χλιαρή με τη βοήθεια ένός πινέλου στο πρόσωπο. Αφήστε την για 5 λεπτά και ξέβγαλε με χλιαρό νερό μέχρι να αφαιρεθούν όλα τα υπολείμματα. Ολοκλήρωσε το καθαρισμό με άφθονο κρύο νερό και επανέλαβε τη φροντίδα μία φορά την εβδομάδα.

Δραστικά Συστατικά: Τα λιπαρά οξέα και το μαγνήσιο του κακάο τονώνουν την επιδερμίδα ενώ οι βιταμίνες τους έχουν άφθονες αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Πηγή: bovary.gr