Πρωινά λάθη που σου χαλάνε την διάθεση

  • Τετάρτη, 7 Μάρτιος 2018 17:40
  • Συντακτική Ομάδα
  • Ευ Ζην

Τι συμβαίνει στο διάστημα που μεσολαβεί από τη στιγμή που θα ξυπνήσεις μέχρι το λεπτό που θα φτάσεις στη δουλειά σου; Τι έχει συμβεί και ήδη έχει χαλάσει η διάθεσή σου;

Δες ποια είναι τα λάθη που κάνεις κάθε πρωί και δες πώς θα τα αντικαταστήσεις με σωστές συνήθειες για να έχεις ενέργεια, έμπνευση και καλή διάθεση όλη τη μέρα.

 

Πετάγεσαι από το κρεβάτι
Λάθος! Πάρε το χρόνο σου όταν σηκώνεσαι. Τεντώσου, νιώσε το σώμα σου, πάρε 3 βαθιές ανάσες και ξεκίνα τη μέρα σου. Αυτά τα 10 δευτερόλεπτα θα σου επιτρέψουν να αισθανθείς συγκεντρωμένος, ισορροπημένος και χαρούμενος.

Ζυγίζεσαι
Δεν χρειάζεται να ζυγίζεσαι κάθε μέρα. Κάθε φορά που ζυγίζεσαι δίνεις στη ζυγαριά τη δύναμη να καθορίσει τη διάθεσή σου και την αποτελεσματικότητά σου στους στόχους που έχεις θέσει. Η αξία σου δεν εξαρτάται από το βάρος σου και σίγουρα υπάρχουν άλλοι τρόποι να ακολουθήσεις ένα υγιεινό τρόπο ζωής.

Κρίνεις σκληρά τον εαυτό σου
Κάθε πρωί που ρίχνεις μια γρήγορη ματιά στον καθρέφτη έχεις πολλούς λόγους για να είσαι δυσαρεστημένος/η με την εικόνα σου: Μαύροι κύκλοι, ένα σπυράκι που εμφανίστηκε ξαφνικά, μαλλιά που δεν κάθονται. Πριν βρεις άλλους λόγους να κριτικάρεις τον εαυτό σου, προσπάθησε να σκεφτείς κάτι καλό για σένα κάθε μέρα και κάνε ένα κομπλιμέντο στον εαυτό σου. Η μέρα σου θα ξεκινήσει καλύτερα!

Το πρωινό σου
Είτε δεν τρως καθόλου είτε τρως τις λάθος τροφές είτε τις τρως πολύ γρήγορα και δεν είναι όσο αποτελεσματικές θα μπορούσαν για να σου χαρίσουν ενέργεια για όλη τη μέρα.

 

Πηγή: ipop