Η παρέα με τις κολλητές σου βελτιώνει την υγεία σου!

  • Τετάρτη, 7 Μάρτιος 2018 13:20
  • Συντακτική Ομάδα
  • Ευ Ζην

Πάρε τηλέφωνο και κανονίστε καφέ το συντομότερο δυνατό...

Οι κολλητές είναι από τους πλέον απαραίτητους ανθρώπους στη ζωή μας. Είναι πηγή χαράς, γέλιου αλλά και υγείας, όπως αποκαλύπτει μια νέα επιστημονική έρευνα.

Φαίνεται λοιπόν πως, καθώς μεγαλώνουμε, οι φίλοι μας έχουν όλο και πιο σημαντική επίδραση στη ζωή μας. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Northwestern διαπίστωσαν ότι ένας πολύ μεγάλο ποσοστό ηλικιωμένων ατόμων οφείλουν την καλή υγεία τους στην πλούσια κοινωνική ζωή τους.

Δεν είναι η πρώτη έρευνα που αποδεικνύει τα οφέλη που έχουν οι βαθιές και ουσιαστικές ανθρώπινες σχέσεις για την υγεία. Παλαιότερη μελέτη είχε δείξει ότι η σχέση με τους φίλους είναι πιο σημαντική μακροπρόθεσμα για την υγεία μας από ό,τι οι σχέσεις με τους συγγενείς μας. Οι ειδικοί εκτιμούν πως ο λόγος είναι ότι επειδή επιλέγουμε μόνοι τους φίλους μας τους εμπιστευόμαστε περισσότερο ώστε να τους επιτρέψουμε να επηρεάσουν τη ζωή μας με θετικό τρόπο.

Εάν το καλοσκεφτείς σίγουρα θα βρεις πολλά παραδείγματα από περιστάσεις όπου φίλοι σου επηρέασαν τη διάθεσή σου, τη διατροφή σου, την απόφασή σου να ξεκινήσεις γυμναστική ή να κόψεις το κάπνισμα. Άλλες έρευνες έχουν δείξει ότι χωρίς κολλητούς φίλους αυξάνονται δραματικά οι πιθανότητες εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων, αρθρίτιδα, διαβήτη τύπου 2 και άνοιας.

Μην αργείς, λοιπόν, πάρε τηλέφωνο και κανόνισε να βρεθείς με τις κολλητές σου. Όχι μόνο θα εξασφαλίσεις μερικές από τις πιο όμορφες αναμνήσεις σου αλλά και θα αυξήσεις τις πιθανότητες να ζήσεις περισσότερο και καλύτερα.

madamefigaro.gr