«Σχέση στοργής ή σχέση οργής» - Το ξεχωριστό βιβλίο της Μαρίας Πεδιώτου σε δύο παρουσιάσεις

  • Τετάρτη, 7 Μάρτιος 2018 08:53
  • Συντακτική Ομάδα
  • Βιβλίο

Το βιβλίο «Σχέση στοργής ή σχέση οργής» της ψυχολόγου Μαρίας Πεδιώτου παρουσιάζεται σήμερα στον Άγιο Νικόλαο και αύριο στην Ιεράπετρα. Την παρουσίαση στον Άγιο Νικόλαο οργανώνει το βιβλιοπωλείο Καρτέρη

την Τετάρτη 7 Μαρτίου 7μ.μ. στο Εμπορικό Επιμελητήριο και στην Ιεράπετρα το βιβλιοπωλείο Ιστός Την Π έ μ π τ η 8 Μ α ρ τ ί ο υ, ώρα 7 μ.μ, στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη.

Το βιβλίο θα παρουσιάσει η δημοσιογράφος Εύα Ντελιδάκη

Θα ακολουθήσει συζήτηση με τη συγγραφέα

Η Μαρία Πεδιώτου στο βιβλίο της καταθέτει τα σημαντικά κομμάτια της μεγάλης εμπειρίας της με τις ανθρώπινες σχέσεις. Έχοντας μελετήσει το θέμα επιστημονικά αλλά έχοντας συσσωρεύσει την εμπειρία της καθημερινής επαφής και τριβής των ανθρωπίνων σχέσεων μέσα από τη δουλειά της, ανοίγει απλόχερα ένα παράθυρο στον αναγνώστη που τον βοηθά να διαχειριστεί και να βελτιώσει  τη σχέση του και την καθημερινότητα της.

Τι θα βρούμε στο βιβλίο

Το καταστάλαγμα της εμπειρίας της Μαρίας Πεδιώτου δομείται στο βιβλίο με τρόπο εύπεπτο αλλά και πρακτικό και δίνει τον τρόπο για να γίνουμε τελικά ευτυχισμένοι.

Η ανάγκη να μη χάσουμε αυτόν που αγαπάμε είναι το δυνατότερο κίνητρο να σκύψουμε στον εαυτό μας, να βρούμε την αλήθεια μας και να ολοκληρωθούμε ως άνθρωποι μέσα από μια αληθινή διαπροσωπική σχέση που υπαγορεύει ο κόσμος του έρωτα και της αληθινής αγάπης...

Σε κάθε κεφάλαιο ακολουθείται η πορεία μιας θεραπευτικής συνεδρίας: πρώτα εντοπίζουμε τους τρόπους με τους οποίους εκφράζονται οι ελλείψεις και η συναισθηματική ανωριμότητα μέσα στη σχέση.

Εξετάζουμε ποια μπορεί να είναι η συμπεριφορά που μπλοκάρει την αγάπη και κατόπιν προχωρούμε στην πρόληψη και στην απαλλαγή από αυτήν.

Μια σειρά από μικρές ιστορίες, ερωτηματολόγια και πίνακες δίνουν πρακτικό χαρακτήρα στη θεωρία του κάθε κεφαλαίου. Έτσι, καθένας έχει την ευκαιρία να ασκηθεί στη γνώση του εαυτού του, στην κατανόηση του συντρόφου του και στην αλλαγή των συμπεριφορών που δεν εξυπηρετούν τη σχέση του.

Ποιά είναι η Μαρία Πεδιώτου 

Η Μαρία Πεδιώτου είναι ψυχολόγος, ψυχοθεραπεύτρια, ειδικευμένη στη συμβουλευτική ζεύγους και στην οικογενειακή θεραπεία.

Σπούδασε Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Έχει κάνει μεταπτυχιακή εκπαίδευση στη Συστημική Θεραπεία στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, στη Συμβουλευτική Ζεύγους προ του γάμου, στο Care and Counseling Center of Georgia.

Έχει εμπειρία είκοσι δύο χρόνων στην ατομική και στην ομαδική θεραπεία.
Έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, ενώ αρθρογραφεί στον περιοδιικό τύπο με θέματα που αφορούν στη σχέση του ζευγαριού και της οικογένειας.

Το βιβλίο «Σχέση στοργής ή Σχέση οργής; Γιατί η συναισθηματική ωριμότητα είναι σημαντικότερη
από τον έρωτα» αποτελεί ένα βιβλίο οδηγό για τις
σχέσεις των ζευγαριών.

Αφηστε καποιο σχολιο