Επιτυχημένη εκδήλωση για τον εθελοντισμό στο Δήμο Πλατανιά

  • Τρίτη, 6 Μάρτιος 2018 20:28
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κρήτη

Με μεγάλη επιτυχία , πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3 Μαρτίου , από το Δήμο Πλατανιά και το ΝΠΔΔ του Δήμου, με την υποστήριξη της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης στο Κολυμβάρι, η εσπερίδα :

« Εθελοντισμός και Τοπική Κοινωνία & πρόταση δημιουργίας τοπικού εθελοντικού δικτύου ».

  Η προσέλευση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή, μήνυμα ότι οι άνθρωποι επιζητούν την περαιτέρω πληροφόρηση , ενδιαφέρονται για το συνάνθρωπο κ΄θέλουν να προσφέρουν.

Στην πρόταση του Δήμου μας , για δημιουργία τοπικού εθελοντικού δικτύου , η ανταπόκριση ήταν

άμεση , κατατέθηκαν 36 αιτήσεις  εθελοντών για να συμμετέχουν στο δίκτυο .

Στο τέλος της εσπερίδας έγινε προαιρετική λήψη δείγματος σιέλου για εθελοντές -δότες μυελού των οστών, από την εκπρόσωπο της Αιμοδοσίας του Γ.Ν.Χ. και εθελόντρια του συλλόγου Ορίζοντα Χανίων Κα Βαρουξάκη Μαρία.

Οι ομιλητές –εισηγητές παρουσίασαν απλά και με σαφήνεια  την έννοια και τις αξίες του εθελοντισμού .

      Εισηγητές

Η κα Παπαδάκη Ελένη, Καθηγήτρια Αιματολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης , παρουσίασε το  θέμα “Δημόσια τράπεζα ομφαλικών Βλαστοκυττάρων  Κρήτης   και δωρεά ομφαλικού αίματος”

Η κα Μανουσάκη Κατερίνα, Βιολόγος  Aιμοδοσίας  Γ.Ν. Χανίων, παρουσίασε το θέμα “Μεταμόσχευση μυελού των οστών”

Η Κα Μάνια Τσίλλη, Ψυχολόγος Κέντρο άμεσης Κοινωνικής επέμβασης στην Κρήτη “ To  Χαμόγελο του παιδιού”,  παρουσίασε το θέμα  “Εθελοντισμός: η εμπειρία μέσα από «Το Χαμόγελο του Παιδιού».  

Η κα Τερεζάκη Χρύσα,  Συντονίστρια Επιστ/κού Δικτύου Εκπ/σης Ενηλίκων , παρουσίασε το θέμα  “ Ένα  υδρογραφικό πολιτιστικό δίκτυο ...ένα  ανθρώπινο δίκτυο”

Ο κος Καπής Στέφανος  Ερυθρός Σταυρός, Τοπικό τμήμα Κισσάμου, παρουσίασε το θέμα “Δράσεις του τμήματος  στην  τοπική κοινωνία”

Ο κος Σημαντηράκης Πολυχρόνης , Πρόεδρος Νομικού Προσώπου Δ.Δ. Δήμου Πλατανιά,παρουσίασε το θέμα,  “Εθελοντισμός  και τοπική κοινωνία , πρόταση δημιουργίας  τοπικού  δικτύου εθελοντών”

Στη συζήτηση που ακολούθησε υπήρξαν απαντήσεις για πολλά ερωτήματα που τέθηκαν , καθώς και δόθηκαν  ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Τέλος ιδιαίτερη στιγμή της εσπερίδας ήταν  όταν εθελοντής –δότης , μυελού των οστών, αφηγήθηκε την προσωπική του εμπειρία και τιμήθηκε από το Δήμαρχο κο Μαλανδράκη και τον Πρόεδρο Κο Σημαντηράκη για την ξεχωριστή πράξη προσφοράς ζωής.

Αφηστε καποιο σχολιο