Βασικοί κανόνες υγιεινής που συχνά καταπατάς

  • Τρίτη, 6 Μάρτιος 2018 20:26
  • Συντακτική Ομάδα
  • Σπίτι

Υπάρχουν μερικοί βασικοί κανόνες υγιεινής που καταπατάς είτε από άγνοια είτε από αμέλεια. Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζεις πώς βλάπτουν την υγεία σου!

Πάνω απ’ όλα υγεία λέμε αλλά τι κάνουμε γι΄αυτό; Πόσο φροντίζουμε τον εαυτό μας; “Υπακούμε” όλους τους κανόνες υγιεινής;

Ποιοι είναι αυτοί οι κανόνες υγιεινής που καταπατάς;

Πλένεις τα χέρια σου με ζεστό νερό
Μερικές έρευνες υποστηρίζουν ότι η θερμοκρασία του νερού δεν επηρεάζει την εξουδετέρωση των μικροβίων. Ο χρόνος που αφιερώνεις για να πλύνεις τα χέρια σου είναι το ζητούμενο. Σε 5 δευτερόλεπτα δεν θα τα καθαρίσεις αλλά σε 30 θα σκοτώσεις όλα τα μικρόβια. Όταν, όμως, πλένεις τα χέρια σου με ζεστό νερό πολύ συχνά, μειώνεις τις προστατευτικές λειτουργίες του δέρματος και μπορεί να εμφανιστεί ερεθισμός ή δερματίτιδα.

Κάνεις γυμναστική με μακιγιάζ
Μερικές φορές τρέχεις απ’ το γραφείο κατευθείαν στο γυμναστήριο χωρίς να ξεβαφτείς. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της γυμναστικής το δέρμα σου πρέπει να αναπνέει! Αν φοράς make up μπορεί να φράξουν οι πόροι!

Χρησιμοποιείς στεγνωτήρα χεριών και όχι χαρτί
Όταν βρίσκεσαι έξω και πλένεις τα χέρια σου μην χρησιμοποιείς ποτέ τον στεγνωτήρα! Τα χέρια σου θα γεμίσουν με βακτήρια και όχι μόνο τα χέρια. Τα βακτήρια αυτά μεταφέρονται μέσω του αέρα στους πνεύμονες, στο δέρμα ή το σώμα. Χαρτί την επόμενη φορά!

Κόβεις το κρέας και τα λαχανικά μαζί
Σύμφωνα με τη μικροβιολόγο Dr. Charles Gerba, ένα ξύλο κοπής περιέχει περισσότερα βακτήρια από ένα κάθισμα τουαλέτας! Όταν κόβεις το κρέας πάνω στο ξύλο τότε αυτό μολύνεται και δεν μπορείς να κόψεις στο ίδιο ξύλο κοπής τα λαχανικά!

Χρησιμοποιείς την καφετιέρα του γραφείου
Μια καφετιέρα μπορεί να φιλοξενεί πολλά βακτήρια. Λένε πως υπάρχουν περισσότερα μικρόβια σε μια καφετιέρα γραφείου παρά στην πόρτα του μπάνιου σου στο σπίτι! Ή φέρε καφεδάκι απ’ το σπίτι ή πλύνε πιο συχνά την καφετιέρα!

 

Εσύ πόσα από αυτά γνωρίζεις και πόσα ακολουθείς;

 

Πηγή: ipop