Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να ξεπεράσεις ένα χωρισμό σύμφωνα με τους ειδικούς;

Δεν θα προσπαθήσουμε να “χρυσώσουμε” το χάπι. Ο χωρισμός είναι σκληρός, είναι ένας μικρός θάνατος. Οι ψυχολόγοι, όμως, μας αποκαλύπτουν τον καλύτερο τρόπο να ξεπεράσεις έναν χωρισμό.

Ο χωρισμός είναι επώδυνος. Νιώθεις ότι χάνεις ένα κομμάτι του εαυτού σου και θέλεις πολύ χρόνο για να τον ξεπεράσεις. Πολλές φορές αντιδράς υπερβολικά και χωρίς καμία λογική, ευτυχώς ο καλύτερος τρόπος να ξεπεράσεις έναν χωρισμό υπάρχει και μας το αποκαλύπτουν οι ψυχολόγοι!  Ναι, γιατί ο χωρισμός όσο κι αν σε ρίξει στα πατώματα, όσο κι αν κλάψεις θα τον ξεπεράσεις.

Αρχικά, σύμφωνα με την ψυχολόγο Guy Winch πρέπει να βεβαιωθείς ότι οι σκέψεις που κάνεις για τον πρώην σου είναι ρεαλιστικές και ισορροπημένες. Αν σκέφτεσαι εκείνο το υπέροχο Σαββατοκύριακο που περάσατε μαζί, καλό είναι να σκέφτεσαι κι εκείνη τη μέρα που σε πλήγωσε ανεπανόρθωτα με τα λόγια του.

Όταν κολλάς σε εκείνες τις νύχτες που κοιμόσασταν αγκαλιά, θυμήσου όλες τις βραδιές που σε απέρριψε και κοιμόσασταν χωριστά. Ακόμα ένα καλό trick, σύμφωνα με την κα Winch, είναι να κάνεις μια λίστα με όλους τους λόγους που δεν λειτούργησε η σχέση και που δεν πρόκειται να λειτουργήσει ποτέ. Έτσι δεν θα ελπίζεις σε μια επανασύνδεση!

Κάθε χωρισμός είναι μια μικρή απώλεια και γι΄αυτό οι άνθρωποι πέφτουν συχνά σε “παγίδες” που επιδεινώνουν την κατάσταση.

Ο καλύτερος τρόπος να ξεπεράσεις έναν χωρισμό υπάρχει! Πώς;

Σταμάτα να τσεκάρεις τα social media! Αυτό θα ενισχύσει την παρουσία του πρώην σου στο μυαλό σου και θα σου είναι ακόμα πιο δύσκολο. Ήρθε η ώρα να κάνεις απεξάρτηση!

Σταμάτα τα μυστήρια. Σταμάτη δηλαδή, να ψάχνεις λόγους που οδήγησαν στο χωρισμό, άγνωστοι λόγοι που σας έφτασαν σε αυτό το σημείο. Πρέπει να αποδεχτείς την εξήγηση που ταιριάζει στα γεγονότα, να διατηρήσεις την αυτοεκτίμησή σου και να καταλάβεις ότι μάλλον αυτό το άτομο δεν ήταν αυτό που νόμιζες. Συμβαίνουν αυτά.

Κάνε πράγματα που σε “γεμίζουν”. Πρέπει να συνεχίσεις τη ζωή σου και να εστιάσεις σε αυτά που σου προσφέρουν ευχαρίστηση. Οι φίλοι σου, η δουλειά, ένα χόμπι. Είχες ζωή και πριν, το θυμάσαι;

Μηνύματα και φωτογραφίες: Delete!

 

Πηγή: ipop