Πως να γυμναστείς αν είσαι πολυάσχολος;

Υπάρχουν τρόποι να γυμναστείς ακόμη κι όταν είσαι υπερβολικά busy!...
Κι όμως υπάρχουν, κι εσύ το μόνο που κάνεις είναι να βρίσκεις καθημερινά νέες δικαιολογίες.

Το ξέρουμε ότι η λέξη γυμναστική όταν πραγματικά είσαι busy από το πρωί μέχρι το βράδυ είναι η τελευταία που θέλεις να ακούσεις. Γιατί ακόμα και όταν έχεις λίγο ελεύθερο χρόνο μετά το τέλος της δουλειάς, θα θέλεις να ξεκουραστείς ή να κάτσεις με τα παιδιά σου.

Όμως υπάρχουν μερικοί τρόποι να γυμναστείς έστω και για λίγα λεπτά της ημέρας. Ποιοι είναι αυτοί;

Δημιούργησε τη δική σου προπόνηση
Έρχεσαι κουρασμένη από τη δουλειά και δεν έχεις όρεξη να πας στο γυμναστήριο. Κι εμείς σου λέμε ότι δεν είναι ανάγκη να πας, αφού μπορείς να κάνεις μερικές ασκήσεις στο σπίτι σου. Διάλεξε μερικές εύκολες ασκήσεις και δημιούργησε τη δική σου mini προπόνηση.

Θέσε στόχους και καν’ τους πράξη
Έχει μεγάλη διαφορά το να γράφεσαι απλά σ’ ένα γυμναστήριο από το να πηγαίνεις πραγματικά. Το να θέτεις στόχους είναι αρκετά σημαντικό, όμως επίσης σημαντικό είναι και να τους κάνεις πράξη.

Άλλαξε τον τρόπο ζωής
Δεν αρκεί να κάνεις γυμναστική και να ακολουθείς μια διατροφή για λίγους μήνες μέχρι το καλοκαίρι, πρέπει να υιοθετήσεις αυτές τις νέες συνήθειες και να αλλάξεις τον τρόπο ζωής. Μην περιμένεις δηλαδή να δεις διαφορά μέσα σ΄ένα μήνα κι αν δεν δεις να τα παρατήσεις. Τα αποτελέσματα θα έρθουν με τον καιρό.

Βρες αυτό που σου ταιριάζει
Μπορεί να μην σου αρέσει η γυμναστική, μπορεί όμως να σου αρέσει η yoga ή το pilates, που δεν έχουν τόσο έντονες ασκήσεις. Επίσης, μπορείς να ξεκινήσεις τρέξιμο κοντά στη γειτονιά σου ή απλά να πας για περίπατο. Πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι το περπάτημα είναι το ίδιο αποτελεσματικό.

 

Πηγή: ipop