Οι διάνοιες και οι περίεργες συνήθειες τους

  • Τρίτη, 6 Μάρτιος 2018 18:41
  • Συντακτική Ομάδα
  • Παράξενα

Λένε ότι οι πολύ έξυπνοι άνθρωποι μερικές φορές έχουν περίεργες συνήθειες, σαν «παρενέργεια» που προκύπτει από τον διαφορετικό τρόπο λειτουργίας του εγκεφάλου τους.

Κάποιες διάνοιες όμως το έχουν παρακάνει με τις συνήθειες τους.

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε 9 πολύ έξυπνους ανθρώπους, οι οποίοι το είχαν χάσει (βασικά οι συνήθειες τους ήταν πολύ περιέργειες)!

1. Yoshiro Nakamatsu
Πιθανότατα δεν θα έχεις ακουστά το όνομα Yoshiro Nakamatsu. Ο κύριος Nakamatsu είναι, μεταξύ 3300 ακόμη εφευρέσεων, ο εφευρέτης του floppy disk.
Ο ίδιος ισχυριζόταν ότι είχε τις καλύτερες του ιδέες όταν έφτανε ένα βήμα πριν τον πνιγμό, βουτώντας το κεφάλι του στην μπανιέρα. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό δραστηριοποιούσε τον εγκέφαλο του.
Και αυτό δεν είναι τίποτα. Ο NakaMats, όπως ήθελε να τον αποκαλούν, πίστευε ότι η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου μπλοκάρουν τον ανθρώπινο εγκέφαλο.
Για τον λόγο αυτό, είχε επενδύσει το μπάνιο του με φύλλα χρυσού, ώστε όταν προσπαθούσε να πνίξει τον εαυτό του, να μην έχει την ακτινοβολία να τον αποσπά από τις επαναστατικές ιδέες!

 

2. Nikola Tesla
Έχουμε ξαναγράψει για τον Nikola Tesla, έναν αξιοθαύμαστο επιστήμονα, ο οποίος είχε την συνήθεια να δουλεύει λίγο παραπάνω! Δούλευε από τις 3 το ξημέρωμα έως τις 11 το βράδυ, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει στα 25 του.
Όταν τελικά συνήλθε, συνέχισε να εργάζεται με το ίδιο πρόγραμμα και να κοιμάται το βράδυ μόνο 2-3 ώρες.
Κάθε βράδυ πριν τον λιγοστό του ύπνο, έκανε 100 επαναλήψεις μιας άσκησης που πίστευε ότι κάνει καλό στα εγκεφαλικά κύτταρα (ανασηκωνόταν στις μύτες των ποδιών).
Σαν να μην έφταναν αυτά, ο Tesla απεχθανόταν κάθε είδους κοσμήματα, ιδιαίτερα τα μαργαριτάρια και αντιπαθούσε όλες τις υπέρβαρες γυναίκες.

 

3. Thomas Edison
Το αντίπαλο δέος του Tesla, τόσο στον τομέα της επιστήμης, όσο και στις περίεργες συνήθειες. Ο Edison είχε και αυτός διαμορφώσει ένα περίεργο πρόγραμμα «πολυφασικού» ύπνου, το οποίο σύμφωνα με τον ίδιο του απελευθέρωνε χρόνο για να μπορεί να εργαστεί περισσότερο.
Ο πολυφασικός ύπνος έχει αποδειχθεί ότι δεν φέρνει αποτελέσματα, όμως ο ίδιος πίστευε ότι αύξανε την παραγωγικότητα του.
Επιπλέον, οι συνεργάτες του περνούσαν από ειδική συνέντευξη, κατά την οποία ο Edison τους παρακολουθούσε να τρώνε ένα πιάτο σούπα.
Όποιος έριχνε αλάτι πριν δοκιμάσει, κοβόταν από την συνέντευξη, επειδή σύμφωνα με τον Edison, έκανε πολλές υποθέσεις και δεν είχε θέση στο περιβάλλον εργασίας του.

 

4. Πυθαγόρας ο Σάμιος
Ο μεγάλος αρχαίος Έλληνας μαθηματικός και φιλόσοφος, Πυθαγόρας ο Σάμιος ήταν ο «πατέρας» των χορτοφάγων.
Παρ’ όλ’ αυτά, αρνούνταν να καταναλώσει φασόλια, τα οποία δεν ήθελε ούτε καν να πλησιάζει. Δεν γνωρίζουμε ποιος ήταν ο λόγος για αυτό, αν ήταν θρησκευτικό θέμα, ζήτημα υγείας ή κάτι άλλο.
Σύμφωνα με τον θρύλο, όταν ο Πυθαγόρας δέχθηκε επίθεση και είχε σαν μόνη οδό διαφυγής ένα χωράφι σπαρμένο με φασολιές, αρνήθηκε να ξεφύγει μέσα από αυτό.

 

5. Ludwig van Beethoven
Ο Beethoven ήταν ένας από τους σημαντικότερους μουσικοσυνθέτες. Ο τρόπος που έγραφε την μουσική του ήταν κάπως αντισυμβατικός.
Σύμφωνα με αναφορές, ο Γερμανός συνθέτης έγραφε την μουσική του κάνοντας μπάνιο, ενώ πολλές φορές όταν είχε ξεχάσει μια σύνθεση, την θυμόταν ρίχνοντας έναν κουβά νερό πάνω του και μετά συνέχιζε την δουλειά του.

 

6. Igor Stravinsky
Ακόμη ένας μεγάλος συνθέτης, της εποχής μας αυτή τη φορά, ο οποίος είχε μια αρκετά περίεργη συνήθεια.
Ο Ρώσος μουσικοσυνθέτης περνούσε κάθε πρωί 15′ όντας με το κεφάλι ανάποδα και στηριζόμενος σε αυτό.
Η μέθοδος αυτή του εξασφάλιζε (σύμφωνα με τον ίδιο) καθαρό μυαλό για να μπορέσει να εργαστεί αποδοτικά. Με αυτόν τον τρόπο, κατάφερε να γράψει πληθώρα έργων για πιάνο, όπερες και χοροδράματα.

 

7. Leonardo da Vinci
Ο Ιταλός Leonardo da Vinci υπήρξε μια σημαντική φυσιογνωμία της Ιταλικής Αναγέννησης. Όπως και ο Tesla με τον Edison, εφάρμοζε την μέθοδο του λιγοστού ύπνου, με σκοπό να μην αφήνει τον χρόνο να πηγαίνει χαμένος και να είναι πιο αποδοτικός.
Αυτό ίσως εξηγεί το πώς έκανε τόσο πολλά πράγματα και είχε τόσα ενδιαφέροντα. Αν και η μέθοδος του «πολυφασικού» ύπνου, όπως προείπαμε δεν θεωρείται αποτελεσματική.

 

8. Sigmund Freud
Ο Freud έπαιρνε μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης, την οποία θεωρούσε μαγικό στοιχείο και είχε γράψει για αυτήν κάποια κείμενα. Όταν προσπάθησε να διακόψει την χρήση της, υπέφερε από έντονης μορφής κατάθλιψη.
Ο ίδιος έγραφε ότι η εξάρτηση του ήταν χειρότερη από το τσιγάρο. Παρόλο που έκανε 33 χειρουργικές επεμβάσεις για να αφαιρέσει τον καρκίνο από το στόμα του, δεν κατάφερε ποτέ να κόψει τις εξαρτήσεις του.

 

9. Stephen King
Ο King είναι ένας από τους πιο παραγωγικούς σύγχρονους συγγραφείς, με τα έργα του να γίνονται Best Seller και δημοφιλείς ταινίες.
Ο ίδιος πιστεύει ότι το γεγονός ότι γράφει 2000 λέξεις καθημερινά είναι το κλειδί της επιτυχίας του. Ποιο είναι όμως το περίεργο;
Ο Stephen King απεχθάνεται τα επιρρήματα και δεν τα χρησιμοποιεί στα κείμενα του. Όπως γράφει στο βιβλίο του On Writing: A Memoir of the Craft, «ο δρόμος για την κόλαση είναι στρωμένος με επιρρήματα».
Πιστεύει ότι τα επιρρήματα «κλέβουν» από το κείμενο τις λεπτομέρειες και προορίζονται για χρήση μόνο από κακούς συγγραφείς.

 

Πηγή: menofstyle