Στη σπάνια ομορφιά του Ζαριανού φαραγγιού και του δάσους του Ρούβα οι ορειβάτες της Μεσαράς (φωτογραφίες)

  • Τρίτη, 6 Μάρτιος 2018 08:00
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κρήτη

Τη σπάνια ομορφιά του φαραγγιού του Ζαρού και του μεγαλύτερου πρινόδασους της Κρήτης είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την Κυριακή τα μέλη του Ορειβατικού συλλόγου Μοιρών. Τα όσα έγιναν διαβάζουμε στο κείμενο της Κατερίνας Μαλεφιτσάκη και βλέπουμε στις φωτογραφίες του Νεκτάριου Σαββάκη:

Φαράγγι Ζαρού - Δάσος Ρούβα . Ένα από τα ομορφότερα φυσικά τοπία της περιοχής μας . Το επιβλητικό Ζαριανό φαράγγι που ξεκινάει από τη λίμνη Ζαρού και καταλήγει στο μοναδικό δάσος του Ρούβα με το μεγαλύτερρο πρινόδασος της Κρήτης .

Την Κυριακή 4 Μαρτίου, μια ιδιαίτερα ζεστή μέρα για την εποχή, ξεκινήσαμε μια μεγάλη παρέα Ορειβατών για την αγαπημένη μας πορεία από το Ζαριανό φαράγγι προς το δάσος του Ρούβα. Με μεγάλη χαρά δεχτήκαμε αρκετά νέα μέλη αφού όπως έχουμε ξαναπεί είναι μια ιδανική πορεία για αρχάριους… τόσο όμορφη που κάνει τον καθένα ν αγαπήσει την πεζοπορία.

Έτσι λοιπόν 35 άτομα ξεκινήσαμε από το Βότομο με αρχηγό τη Μακρυδάκη Βαγγελιώ (Καμέλια) γεμάτοι ενέργεια.

Η ατμόσφαιρα δεν ήταν καθαρή λόγω του νοτιά, αλλά τίποτα δε μπορεί να αγγίξει την ομορφιά του Φαραγγιού. Ειδικά όταν αρχίσαμε να βλέπουμε και να ακούμε το νερό να κυλά. Μάλιστα ο καταρράκτης πάντα εντυπωσιάζει Μετά από τρεις ώρες φτάσαμε στο δάσος, όπου φάγαμε και ξεκουραστήκαμε απολαμβάνοντας τη μέρα.

Έπειτα πήραμε το δρόμο της επιστροφής. Η εξόρμησή μας κράτησε 6 ώρες.