Αυτό είναι το πρώτο ελληνικό Boutique hotel με τη… βούλα!

  • Τρίτη, 6 Μάρτιος 2018 08:10
  • Συντακτική Ομάδα
  • Ταξίδια

Το πεντάστερο ξενοδοχείο Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa, στη Σαντορίνη, είναι το πρώτο ελληνικό ξενοδοχείο που πιστοποιήθηκε επίσημα με το σήμα “Boutique hotel”.

Αν και έχει περάσει μικρό χρονικό διάστημα από την εξαγγελία της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, οι Έλληνες ξενοδόχοι δείχνουν ζωηρό ενδιαφέρον για την ένταξη των καταλυμάτων τους στο σήμα «Boutique hotel».

Σύντομα - όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση- αναμένεται η πιστοποίηση ακόμα 8 ξενοδοχείων, ενώ άλλα 43 έχουν ξεκινήσει τις σχετικές διαδικασίες πιστοποίησης στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα boutique-hotel του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας.

Ποιες προϋποθέσεις πρέπει να πληρούν τα ξενοδοχεία για να πάρουν το σήμα «Boutique Hotel»

Βασικές προϋποθέσεις ένταξης μίας μονάδας στην κατηγορία «Boutique Hotel» αποτελούν:

α) το μέγεθός της, με δυναμικότητα έως τα 60 δωμάτια και

β) να ανήκει σε κατηγορία 3, 4 ή 5 αστέρων.

Η όλη διαδικασία ελέγχου και πιστοποίησης ενός ξενοδοχείου ως «Boutique Hotel» διενεργείται σε 4 φάσεις, on line.

Πώς θα γίνεται η πιστοποίηση Boutique Hotel

Βάσει των απαντήσεων του κάθε ενδιαφερόμενου, σε ειδικό ερωτηματολόγιο, γίνεται η αξιολόγηση του concept της μονάδας και ακολούθως η επιτροπή, απαρτιζόμενη από επαγγελματίες από τον χώρο των ξενοδοχείων, αρχιτέκτονες και διακοσμητές, μελετά το σχετικό υλικό.

Κατόπιν εκτελείται on line αξιολόγηση των αναβαθμισμένων υπηρεσιών και ακολουθεί η πιστοποίησή τους (ο φορέας Διενέργειας Ελέγχου & Επιθεωρήσεων, μέσω Επιτόπιου Ελέγχου, βεβαιώνει για την συνδρομή των προϋποθέσεων ένταξης στο Σήμα «Boutique Hotel»), βάσει σχετικών κριτηρίων που έχουν συμπεριληφθεί στον «κανονισμό ένταξης ξενοδοχείου» στα boutique hotels, που έχει θεσπιστεί από το ΞΕΕ.

Οι ουσιαστικές προϋποθέσεις πιστοποίησης ενός ξενοδοχείου ως «Boutique Hotel» εξετάζουν το concept του στους παρακάτω τομείς:

1. Στους χώρους του ξενοδοχείου,

2. Στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και

3. Στη διακόσμησή του.

news.gr