Κύκλος διαλέξεων : "Μαθαίνοντας τη γλώσσα της επικοινωνίας στο ζευγάρι και την οικογένεια"

Η Ομάδα Εθελοντών Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου υπό την αιγίδα των Αντιδημαρχιών Εθελοντισμού – Πολιτισμού και Παιδείας διοργανώνει κύκλο διαλέξεων ,με τίτλο : Σκέψου τα « πώς» και τα «γιατί» Ειδικευμένοι επιστήμονες θα αναπτύξουν θέματα που αφορούν στη διαχείριση ανθρώπινων σχέσεων και την αποτελεσματική επικοινωνία. Στο πλαίσιο αυτό σας προσκαλούμε την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018 και ώρα 19.00 στο χώρο του Πολύκεντρου Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου (Ανδρόγεω 2). 

Ομιλήτριες θα είναι οι κ.κ. Αγγελική –Μαρία Μηλιαράκη και η Νίκη Ρωμανάκη- ψυχολόγοι, με θέμα : «Ακούγοντας πίσω από τις λέξεις : μαθαίνοντας τη γλώσσα της επικοινωνίας στο ζευγάρι και την οικογένεια».

 Όταν τα μονοπάτια δυο ανθρώπων διασταυρώνονται , δυο διαφορετικές «γλώσσες» επικοινωνίας συναντιούνται… Πώς καταφέρνουν δυο άνθρωποι να μιλήσουν την ίδια  «γλώσσα» μέσα στη σχέση ; απλώς την κατασκευάζουν ! Οι ψυχολόγοι Αγγελική – Μαρία Μηλιαράκη και η Νίκη Ρωμανάκη προσκαλούν σε μια διαδραστική συζήτηση με επίκεντρο την τέχνη της επικοινωνίας , τις συγκρούσεις μέσα στην οικογένεια και το ζευγάρι , ενώ προτείνουν μια διαφορετική γλώσσα τη « γλώσσα της καρδιάς». 

Η Αγγελική – Μαρία Μηλιαράκη έχει σπουδάσει Ψυχολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Ψυχολογία της Υγείας και Κοινωνική Ψυχολογία του Πανεπιστημίου Maastricht–Ολλανδία. Είναι, επίσης , απόφοιτος του τετραετούς προγράμματος μετεκπαίδευσης στην Συστημική –Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία. 

Η Νίκη Ρωμανάκη έχει σπουδάσει ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του CentralLancashireκαι είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Εργασιακή Ψυχολογία του Πανεπιστημίου Εδιμβούργου. Επίσης, είναι απόφοιτος του τετραετούς προγράμματος μετεκπαίδευσης στην Συστημική –Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία.