Μην χάσετε την συγκεκριμένη σειρά - Η δημιουργός των Gilmore Girls ξαναχτυπά με το The Marvelous Mrs Maise

Η έξυπνη, καλλιεργημένη και όμορφη Midge Maisel, ζει την τέλεια ζωή στο Μανχάταν της δεκαετίας του 50. Κόρη μιας μεγαλοαστικής εβραϊκής οικογένειας και παντρεμένη με τον Τζόελ, η Μιτζ ζει μια ζωή καλογυαλισμένη σαν διαφήμιση. Κατοικεί στην καλύτερη συνοικία, κυκλοφορεί ντυμένη με φίνα παστέλ, ξυπνάει νωρίτερα από τον σύζυγό της για να μακιγιαριστεί (!), μετράει το σώμα της πόντο πόντο για να εντοπίσει τυχών αλλαγές στο σώμα της. Ο άβουλος Τζόελ είναι υψηλό στέλεχος στη δουλειά του πατέρα του και κάποια βράδια την εβδομάδα κάνει -εντελώς αποτυχημένη- stand up comedy στη σκηνή του Gaslight Café. Ώσπου μια μέρα, έπειτα από μια φριχτή του εμφάνιση, εγκαταλείπει τη Μιτζ για την γραμματέα του.

Ο χωρισμός αυτός οδηγεί την Μιτζ στο να εισβάλλει στο Gaslight, να αρπάξει το μικρόφωνο, να αυτοσχεδιάσει και τελικά να αποπειραθεί να εισβάλλει στον απολύτως ανδροκρατούμενο και ανερχόμενο κόσμο της stand up κωμωδίας.  Οι ατάκες παίρνουν φωτιά, ο σουρεαλισμός απογειώνεται και η Μιτζ, βρίσκεται σε καταστάσεις απρόσμενες και επιτέλους όχι τόσο τέλειες.

Η δημιουργός της σειράς είναι η Amy Sherman-Palladino, που μας έχει χαρίσει επίσης το αγαπημένο σίριαλ Gilmore Girls. Η Sherman-Palladino κρατά και εδώ το σπιντάτο και πανέξυπνο ύφος που την χαρακτηρίζει, χωρίς όμως να επαναλαμβάνει τον εαυτό της.

Η σειρά έχει κερδίσει ήδη 2 Χρυσές Σφαίρες: αυτή της καλύτερης σειράς αλλά και μία για την πρωταγωνίστριά της, Rachel Brosnahan (House of Cards) η οποία σαρώνει.

 

Πηγή: doctv.gr

Αφηστε καποιο σχολιο