Το γνωρίζατε; Γιατί βγαίνει το κριθαράκι στο μάτι και πως θα το αντιμετωπίσεις;

  • Δευτέρα, 5 Μάρτιος 2018 16:07
  • Συντακτική Ομάδα
  • Υγεία

Στις περισσότερες από εμάς έχει τύχει να ξυπνήσουμε ένα πρωί αντικρίζοντας κάτι κόκκινο στο μάτι μας, το γνωστό κριθαράκι στο μάτι. Για ποιο λόγο όμως βγαίνει και τι μπορείς να κάνεις για να φύγει;

Μπορεί η πρώτη σου σκέψη να είναι ότι μοιάζει με ένα σπυράκι, αλλά σίγουρα δεν είναι και πολύ ευχάριστο να το βλέπεις εκεί κολλημένο στο βλέφαρο σου.

Στην ουσία είναι απλά ένα απόστημα που έχει δημιουργηθεί στον θύλακα της τρίχας από κάποια βλεφαρίδα και είναι αρκετά επώδυνο.

Γιατί όμως εμφανίστηκε στο μάτι σου και τι μπορείς να κάνεις ώστε να εξαφανιστεί;

Πως να φύγει το κριθαράκι από το μάτι!

Η συγκεκριμένη μόλυνση συνήθως εμφανίζεται χωρίς κάποιον προφανή λόγο, αν και όλοι μας πλέον ξέρουμε ότι η κύρια αιτία είναι το ότι τρίβουμε τα μάτια μας με σκονισμένα χέρια.

Έτσι τα βακτήρια του σταφυλόκοκκου δεν αργούν να προκαλέσουν αυτήν την μόλυνση.

Βέβαια, θα μπορούσες να είσαι και από τους λίγους ανθρώπους που οι μεϊβομιανοί αδένες των βλεφάρων σου, οι οποίοι εκκρίνουν έλαια, έχουν μπλοκαριστεί.

Μπορείς να καταλάβεις αν έχεις τέτοιο πρόβλημα, αν σου συμβαίνει συχνά. Τότε καλό θα ήταν να κάνεις μια προσεκτική εξέταση στα μάτια σου, μέσω του οφθαλμιάτρου σου.

Τώρα όσο για την αντιμετώπιση του προβλήματος, μπορείς να βάλεις επάνω του μια ζεστή κομπρέσα και λίγη αντιβιοτική κρέμα επάνω στο κριθαράκι ή αντιβιοτικές σταγόνες για τα μάτια.

Πιο αποτελεσματικό θα ήταν το να τυλίξεις ένα μπουκάλι με ζεστό νερό σε μια πετσέτα και να το πιέσεις στο μάτι σου. Με αυτόν τον τρόπο θα δεις ότι θα αρχίσει να φεύγει το υγρό από μέσα και να ξεραίνεται.

Σίγουρα όμως ότι και να κάνεις θα πρέπει να προσέχεις την καθαριότητα σου στο συγκεκριμένο σημείο, χρησιμοποιώντας αφρό καθαρισμού και ξεβάφοντας τα μάτια σου κάθε βράδυ πριν τον ύπνο.

Μην περιμένεις ότι και πάλι θα εξαφανιστεί μέσα σε ένα βράδυ όπως εμφανίστηκε, αλλά αν δεν αδιαφορήσεις και ασχοληθείς με αυτά τα μικρά tips που αναφέραμε, θα φύγει αρκετά πιο σύντομα από ότι φαντάζεσαι.

Πηγή: www.athensmagazine.gr