Χορτοκεφτέδες πεντανόστιμοι, με άρωμα και γεύση παράδοσης

  • Κυριακή, 4 Μάρτιος 2018 08:20
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

ΥΛΙΚΑ

4 φλιτζάνια ελαιόλαδο
½ κιλό σπανάκι ψιλοκοµµένο
1 µατσάκι άνηθο ψιλοκοµµένο
2 αυγά
½ κουταλάκι τριµµένο γλυκάνισο
αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις (όσο «σηκώσει»)
½ κιλό λάπαθα ψιλοκοµµένα
1 µατσάκι µάραθο ψιλοκοµµένο
2 µατσάκια φρέσκα κρεµµύδια
2 κουταλιές της σούπας τσικουδιά ή ούζο
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουµε πολύ καλά τα χόρτα και τα αφήνουµε να στραγγίσουν. Στη συνέχεια τα ψιλοκόβουµε σε ένα µεγάλο µπολ και βάζουµε το αλάτι. Τα ανακατεύουµε µε τα χέρια µας, τα στραγγίζουµε µε τις φούχτες µας και τα βάζουµε σε ένα καινούργιο µπολ. Προσθέτουµε τα αυγά, το πιπέρι, το γλυκάνισο και την τσικουδιά ή το ούζο. Ρίχνουµε σιγά σιγά το αλεύρι µέχρι το µείγµα να σφίξει και να «στέκεται» στο κουτάλι της σούπας. Ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα. Ρίχνουµε κουταλιά κουταλιά το µείγµα και τηγανίζουµε µέχρι να ροδίσουν οι κεφτέδες από όλες τις µεριές. Τους βγάζουµε από το τηγάνι µε τρυπητή κουτάλα και τους βάζουµε πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν το λάδι τους.

incrediblecrete.gr