Μικρές και εύκολες πίτσες που θα ξετρελάνουν τα παιδιά

  • Κυριακή, 4 Μάρτιος 2018 12:00
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Φτιάξτε εύκολα αυτές τις μικρές πίτσες για τα παιδιά σας και να είστε σίγουρες ότι θα τα ξετρελάνετε!

Είναι η ιδανική λύση για μια μέρα που δεν προλαβαίνετε να μαγειρέψετε αφού απαιτείται ελάχιστος χρόνος προετοιμασίας. Μπορείτε μάλιστα να ζητήσετε από τα παιδιά σας να σας βοηθήσουν και να αυτοσχεδιάσετε μαζί!

Υλικά 
5 πίτες για σουβλάκι
5 κουταλάκια του γλυκού πελτέ ντομάτας
5 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
5 κουταλάκια του γλυκού βούτυρο
250 γρ. τυρί γκούντα τριμμένο
1 ντομάτα
5 φέτες ζαμπόν
5 φέτες σαλάμι αέρος
1 πιπεριά πράσινη

Εκτέλεση
Σε μία πίτα από σουβλάκι, αλείψτε πρώτα 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, μετά 1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ και 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας.

Πασπαλίστε με λίγο τυρί τριμμένο. Κόψτε 1 φέτα ζαμπόν κα 1 φέτα σαλάμι αέρος σε μικρά τετράγωνα κομματάκια και απλώστε τα στην πίτα. Κόψτε την ντομάτα σε ψιλές ροδέλες, και την πιπεριά σε μικρά κομματάκια. Βάλτε 2-3 ροδέλες ντομάτας επάνω στην πίτα και 3-4 κομμάτια πιπεριά. Πασπαλίστε με το τριμμένο τυρί μέχρι να καλυφτούν τα υλικά. Συνεχίστε την ίδια διαδικασία και για τις υπόλοιπες πίτες.

Κατόπιν τοποθετήστε τις πίτες στο ταψί του φούρνου πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και ψήστε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι δηλαδή να λιώσει το τυρί και να ροδοκοκκινίσουν οι πιτούλες στους 180 βαθμούς σε φούρνο με αέρα.

Βγάλτε το ταψί από τον φούρνο και αφήστε τις πίτσες να κρυώσουν για λίγο. Μπορείτε να τις σερβίρετε είτε ολόκληρες είτε να τις κόψετε σε μικρά κομματάκια!  

baby.gr