Τρία κόλπα για να μυρίζουν τέλεια τα ρούχα σας

  • Κυριακή, 4 Μάρτιος 2018 11:20
  • Συντακτική Ομάδα
  • Σπίτι

Η δύναμη του αρώματος είναι πραγματικά τεράστια. Μπορεί να μας ξεσηκώσει, να μας μεταφέρει σε άλλο τόπο και χρόνο, να ξυπνήσει αναμνήσεις ή απλά να μας νανουρίσει.

Όπως το βαθύ άρωμα του καφέ που μας ξυπνά κάθε πρωί ή η καθαρή μυρωδιά των φρεσκοπλυμένων σεντονιών που μας φτιάχνει τη διάθεση όταν ξαπλώνουμε στο κρεβάτι, έτσι και με τα ρούχα είναι λογικό να θέλουμε να ανοίγουμε τη ντουλάπα μας και να μυρίζουμε κάτι ωραίο. Αυτά τα όμορφα αρώματα κάνουν το ντύσιμο λιγότερο αγγαρεία και περισσότερο σαν ένα γεγονός που πραγματικά ανυπομονούμε να γίνει.

Θα μοιραστούμε λοιπόν μαζί σας τρεις αγαπημένους φυσικούς τρόπους για να κάνετε τα ρούχα στη ντουλάπα και τα συρτάρια να μυρίζουν υπέροχα.

Ύφασμα – τυλιγμένο με σαπούνι

Τοποθετείται σε ένα ράφι της ντουλάπας ή μπαίνει σε ένα συρτάρι (ή ακόμα και στις αποσκευές ). Οι ράβδοι σαπουνιού δίνουν το άρωμα παντού μέσα στον χώρο. Όσο πιο ισχυρό είναι το άρωμα του σαπουνιού, τόσο καλύτερο θα είναι και το αποτέλεσμα.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

Το αγαπημένο σας σαπούνι
Ένα μικρό κομμάτι υφάσματος
Βελόνα και κλωστή 


Ξετυλίξτε το σαπούνι και τοποθετήστε το πάνω από το ύφασμα. Κόψτε το ύφασμα έτσι ώστε να αναδιπλώνεται εύκολα πάνω στο σαπούνι. Τυλίξτε το μέσα στο ύφασμα σαν να προορίζεται για δώρο και χρησιμοποιήστε τη βελόνα και τη κλωστή για να ράψετε το «πακέτο». Το ελαφρύ ύφασμα θα επιτρέψει στο άρωμα να διαπεραστεί ενώ παράλληλα προστατεύει τα ρούχα σας από οποιαδήποτε έλαια περιέχονται στο σαπούνι.

Αρωματικό σπρέι περγαμόντο

Το σπρέι είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δώσετε άρωμα στα ρούχα σας ή ακόμη και στα έπιπλα. Διαλέξτε το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο για να προσαρμόσετε το σπρέι με το γούστο σας.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

Ένα μικρό μπουκαλάκι ψεκασμού
15 σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο (εγώ χρησιμοποιώ το περγαμόντο)
Νερό

Προσθέστε το αιθέριο έλαιο στο μπουκαλάκι ψεκασμού και συμπληρώστε λίγο νερό. Ανακινήστε σαν να φτιάχνετε φραπέ. Πριν ψεκάσετε σε ρούχα, κάντε μια δοκιμή σε ένα λευκό μαντιλάκι για να βεβαιωθείτε ότι το αιθέριο έλαιο δεν αφήνει λεκέ.

Φακελάκια λεβάντα

Για να σας προλάβουμε, δεν έχει καμία σχέση με το υπερβολικό άρωμα που αφήνουν τα αρωματικά πουγκάκια που όλοι ξέρουμε! Είναι ο τέλειος τρόπος για να δώσετε ένα πολύ ελαφρύ άρωμα φρεσκάδας στο κομψό πουκαμισό σας.

Θα χρειαστείτε:

Αποξηραμένη λεβάντα
Ελαφρύ ύφασμα ή χαρτί
Σπάγκος

Τοποθετήστε το ύφασμα σε μια επίπεδη επιφάνεια και προσθέστε δυο κουταλιές λεβάντας στο κέντρο. Συγκεντρώστε το ύφασμα και δέστε το πάνω για να κλείσει με τον σπάγκο ή μια κορδελίτσα. Βάλτε το σε συρτάρια, αποσκευές ή ανάμεσα στα διπλωμένα ρούχα.

baby.gr