Αυγούστο Κορτώ - Σκληρή μάχη με την κατάθλιψη για 4η φορά

  • Σάββατο, 3 Μάρτιος 2018 17:40
  • Συντακτική Ομάδα
  • Ψυχολογία

Για τέταρτη φορά στη ζωή του ο συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ αντιμετωπίζει την κλινική κατάθλιψη. Ο ίδιος έγραψε στο Facebook ότι περνά μεγάλη κρίση και μόνο η αγάπη που λαμβάνει τον κάνει να αισθάνεται καλύτερα.

«Λαμβάνω βοήθεια, λαμβάνω απέραντη αγάπη, κι ελπίζω σύντομα να είμαι καλύτερα», έγραψε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, μέσα από το σχόλιο του αποστέλει μήνυμα σε όλους τους εν ασθενεία συνοδοιπόρους του, όπως τους αποκαλεί, πως  μου «με την κατάλληλη θεραπεία [...] η κατάθλιψη αντιμετωπίζεται και νικιέται», ενώ απαντώντας στα υποστηρικτικά σχόλια των χρηστών του μέσου κοινωνικής δικτύωσης συμπλήρωσε:

«Μη διανοηθείτε ποτέ να νιώσετε ντροπή για την αρρώστια. Πολεμάμε το στίγμα, γυρίζουμε την πλάτη στη σιωπή του παρελθόντος και μιλάμε ανοιχτά για την κατάθλιψη».

Ολόκληρη η ανάρτηση:

Φίλες και φίλοι αγαπημένοι,

Τον τελευταίο καιρό, όπως ξέρουν οι δικοί μου άνθρωποι, κι όπως ίσως έχετε συμπεράνει απ' τις αναρτήσεις μου, πάσχω, για τέταρτη φορά στη ζωή μου (γαμώ το κεφάλι μου δηλαδή) από κλινική κατάθλιψη. Τα πράγματα έχουν φτάσει στο σημείο όπου ζορίζομαι ακόμα και να βγω να πιω έναν καφέ - όλα τα εύκολα ξάφνου γίναν δύσκολα.

Σήμερα, κρατώντας το τελευταίο βιβλιαράκι μου στα χέρια μου, για πρώτη φορά δεν ένιωσα τη σπίθα εκείνη της χαράς που πάντα νιώθω με κάθε καινούριο χάρτινο μωρό.

Ωστόσο, αυτό δεν είναι ένα μήνυμα απελπισίας, αλλά ένα μήνυμα ελπίδας. Λαμβάνω βοήθεια, λαμβάνω απέραντη αγάπη, κι ελπίζω σύντομα να είμαι καλύτερα.

Και θέλω να θυμάστε, εν ασθενεία συνοδοιπόροι μου, ότι με την κατάλληλη θεραπεία - σε συνδυασμό πολλές φορές με φάρμακα - η κατάθλιψη αντιμετωπίζεται και νικιέται.

Ακόμα κι αν βρίσκεστε στα βαθιά ακόμα, όπως εγώ, θέλω κάθε μέρα να επαναλαμβάνετε στον εαυτό σας - κι ας μην το πιστεύετε, δεν έχει σημασία - τη φράση "Μπορώ να γίνω καλά, και ΘΑ γίνω καλά."».

 

Πηγή: thetoc

Αφηστε καποιο σχολιο