Κάντε το μπάνιο σας να λάμπει…

  • Σάββατο, 3 Μάρτιος 2018 11:20
  • Συντακτική Ομάδα
  • Σπίτι

 

Το μπάνιο, περισσότερο κι από την κουζίνα, είναι από τους δυσκολότερους χώρους για να διατηρηθούν καθαροί. Ακόμα κι αν το έχετε μόλις καθαρίσει, μετά από την πρώτη χρήση γεμίζει με άλατα, υγρασία και δυσάρεστες μυρωδιές. Ποια είναι τα μυστικά για να απαλλαγείτε από αυτά και να έχετε ένα στραφτερό μπάνιο που μοσχοβολάει;

Ακολουθήστε τις συμβουλές που σας δίνουμε για να αντιμετωπίσετε τα καθημερινά προβληματάκια που έχετε με αυτόν τον ιδιαίτερο χώρο του σπιτιού σας και θα μας θυμηθείτε.

Άλατα

Μπορείτε να καθαρίσετε τα πορσελάνινα είδη υγιεινής από τα άλατα του νερού, χρησιμοποιώντας το καθαριστικό του φούρνου. Ψεκάζετε και αφήνετε για 1-2 λεπτά για να δράσει ο αφρός. Στη συνέχεια ξεπλένετε με άφθονο νερό.

…στο ντους

Για να εξαφανιστούν τα άλατα από το τηλέφωνο του ντους, αφήστε το σε ένα μπολ με ξίδι μία ολόκληρη μέρα.

…στην τζαμαρία

Αν έχετε συρόμενες πόρτες στο μπάνιο σας και βαρεθήκατε να τις καθαρίζετε από άλατα του νερού ή υπολείμματα σαπουνιού, δοκιμάστε έναν άλλο τρόπο. Περάστε τες με ένα μαλακό πανί ποτισμένο με baby oil. Θα γλιτώσετε από τους λεκέδες για αρκετούς μήνες. Νερό, σαπούνι και όλα τα υπόλοιπα θα στραγγίζουν στην μπανιέρα σας, αφήνοντας την τζαμαρία της πόρτας καθαρή.

Αποσμητικό από σπίρτα

Αν η ατμόσφαιρα στο μπάνιο σας δεν είναι και τόσο ευχάριστη, διώξτε κάθε δυσάρεστη μυρωδιά κλείνοντας την πόρτα, ανάβοντας ένα σπίρτο ή δύο, αν ο χώρος είναι μεγάλος, και αφήνοντάς το να καεί. Θα εκπλαγείτε από την ευχάριστη μυρωδιά που θα έχει μετά.

Ξεβουλώστε τις σωλήνες

Ρίξτε στις σωλήνες λίγο λίγο ξίδι σε μικρές ποσότητες. Αφήστε το 10-15 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύντε το με βραστό νερό. Αν χρειαστεί, επαναλάβετε…
Ρίξτε μισή κούπα σόδα μαγειρική και 1 κούπα ξίδι. Αφήστε το μείγμα να αφρίσει για 10 λεπτά και μετά αδειάστε μία τσαγέρα βραστό νερό.

Λαμπεροί καθρέφτες

Τέλος στο θάμπωμα του καθρέφτη στο μπάνιο, αν τον τρίψετε με ένα πανί εμποτισμένο με μερικές σταγόνες υγρό για τα πιάτα. Ένα πέρασμα με ένα μαλακό πανί αρκεί για να λάμπει πάντα.
Για να αποφύγετε το θάμπωμα, όταν ετοιμάζεστε να κάνετε μπάνιο, ρίξτε στην μπανιέρα 2-3 εκ. κρύο νερό πριν ρίξετε το ζεστό. Έτσι, οι υδρατμοί θα μειωθούν αισθητά!

Για πραγματικά καθαρές πετσέτες

Για να διατηρήσετε τις πετσέτες μπάνιου ή προσώπου όσο πιο απορροφητικές γίνεται, βεβαιωθείτε ότι έχουν ξεπλυθεί στην εντέλεια από το σαπούνι. Μία κούπα λευκό ξίδι στο ξέπλυμά τους αφαιρεί όλα τα ίχνη του σαπουνιού.

Απολαύστε το μπάνιο σας

Για να κάνετε ένα πραγματικά χαλαρωτικό μπάνιο, χρησιμοποιήστε ένα ποτήρι πουρί από ξερά λουλούδια και νερό με περγαμόντο, που φρεσκάρει και τονώνει.

Επιχείρηση «Καθαρό σφουγγάρι»

Αν το σφουγγάρι στην κουζίνα ή στο μπάνιο σας μυρίζει έντονα, τότε έχει συγκεντρώσει βακτήρια. Είναι ώρα λοιπόν είτε να το πετάξετε, είτε να το πλύνετε στο πλυντήριο. Αν πλένεται βέβαια με ζεστό νερό και σαπούνι, δεν υπάρχει λόγος να το πετάξετε, αλλά ούτε και να το βλέπετε σαν μια τρομερή εστία μόλυνσης που χρειάζεται αντιβακτηριακό σαπούνι. Το κοινό αρκεί…

flowmagazine.gr