Έξυπνοι τρόποι για να έχετε περιποιημένα και όμορφα πόδια

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ!

 
 Facebook  Twitter  Linkedin  Google +  Pinterest
6

Έξυπνοι τρόποι για να έχετε περιποιημένα και όμορφα πόδια

[Θωμάς Κυργιόπουλος]

Συντάκτης: Θωμάς Κυργιόπουλος

Influence: 27964

Ημερομηνία: 27/02/2018

Τα πόδια και η υγιεινή τους είναι μια σημαντική υπόθεση  τόσο από άποψη αισθητικής όσο και από την άποψη της υγείας. Παρακάτω αναφέρουμε τρόπους οι οποίοι θα μας βοηθήσουν να έχουμε περιποιημένα όμορφα πόδια και συγχρόνως υγιή.

Το Σωστό κόψιμο των νυχιών

 Είναι πολύ σημαντικό για την υγεία και για την καλή αισθητική των ποδιών μας να προσέχουμε τον τρόπο με τον οποίο κόβουμε τα νύχια μας. Είναι απαραίτητο να κόβουμε τα νύχια μας με τέτοιο τρόπο ώστε να μην μπαίνουν οι άκρες τους μέσα στο κρέας του ποδιού, με αποτέλεσμα να προκαλείται φλεγμονή στο δέρμα και οξύς πόνος. Το τετράγωνο κόψιμο είναι αυτό που πιθανότατα μας προστατεύει περισσότερο.

Το λιμάρισμα των νυχιών

Μετά το κόψιμο των νυχιών είναι απαραίτητο για ένα αποτέλεσμα ομοιόμορφο και ασφαλές να λιμάρετε τα νύχια σας.

Η  αντιμετώπιση  των σκληρύνσεων

 Η εικόνα μιας φτέρνας με σκληρά μέρη είμαι πολύ αντιαισθητική και δε βοηθά την υγεία των ποδιών. Για αυτό το λόγο είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούμε ελαφρόπετρα ή τις ειδικές μηχανές λείανσης των σκληρύνσεων, κάθε φορά που κάνουμε μπάνιο, ώστε να αφαιρούμε αυτά τα σκληρά σημεία για καλύτερη εμφάνιση αλλά και υγεία. Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι πολλές φορές δημιουργούνται  πληγές στις φτέρνες μας, όταν δεν περιποιούμαστε αυτό το σημείο των ποδιών μας με το σωστό τρόπο.

Η ενυδάτωση των ποδιών

Μια πολύ καλή ενυδατική κρέμα, την οποία θα χρησιμοποιούμε μετά το μπάνιο κυρίως το βράδυ, βοηθάει στην ενυδάτωση των ποδιών και στην καλή κυκλοφορία του αίματος. Επίσης προσφέρει αίσθηση δροσιάς και ανακούφισης στα πόδια που ταλαιπωρούνται από τα παπούτσια, την ορθοστασία και το περπάτημα. Ή  αντίθετα την πολύ καθιστική ζωή που πιθανότατα κάνουμε στη διάρκεια της καθημερινότητάς μας.

Ποδόλουτρο – μασσάζ

Δύο πολύ καλές συνήθειες που θα πρέπει να εντάξουμε στην καθημερινή φροντίδα των ποδιών μας τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Κάνοντας ποδόλουτρο και ελαφρύ μασάζ στα πόδια μας, πετυχαίνουμε χαλάρωση για τους κουρασμένους  μύες των ποδιών μας, καλύτερη εμφάνιση και πολύ καλή υγεία, μία και με τον τρόπο αυτό βελτιώνουμε κατά πολύ την κυκλοφορία του αίματος.

Βάψιμο νυχιών

Η προστατευτική βάση για τα νύχια είναι απολύτως απαραίτητη πριν εφαρμόσουμε το μανό στα νύχια των ποδιών μας, όπως επίσης απολύτως απαραίτητος είναι ο πολύ καλός καθαρισμός του προηγούμενου χρώματος, πριν προχωρήσουμε στην εφαρμογή του καινούργιου.

Εάν συνηθίζουμε να βάφουμε τα νύχια μας σχεδόν καθημερινά, καλό θα είναι να έχουμε υπόψη μας ότι, χρειάζεται ένα διάστημα ξεκούρασης από το συνεχές βάψιμο, ιδιαίτερα εάν τα νύχια μας κιτρινίζουν ή ξεφλουδίζουν..

Αν παρατηρήσουμε ότι τα νύχια μας έχουν κιτρινίσει θα μπορούσαμε να τα βάλουμε σε λίγο λεμόνι για 5 λεπτά της ώρας.

Ελπίζουμε πως ακολουθώντας τις ιδέες που μόλις διαβάσατε, θα αποκτήσετε όμορφα, περιποιημένα και υγιή πόδια.

flowmagazine.gr