Πανεύκολη και πεντανόσιμη -Πρασόπιτα, χωρίς φύλλο

  • Σάββατο, 3 Μάρτιος 2018 08:20
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

 

Μια πανεύκολη πίτα, πεντανόστιμη. Επιλέξτε αγνά προϊόντα και καλό ζαμπόν.

Υλικά

2 πράσα
400 γραμμάρια πατάτες
4 φέτες ζαμπόν ποιοτικό
1/2 φλυτζάνι τυρί τριμμένο
Φρέσκο μαϊντανό
1/4 φλυτζανιού γάλα
1/4 φλυτζανιού κρέμα γάλακτος
2 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
Βουτυρώστε ελαφρά ένα ταψάκι ή πυρέξ
Σε μπολ αναμείξτε το γάλα, την κρέμα, αλάτι και πιπέρι
Πλύντε καλά, στεγνώστε και ψιλοκόψτε τα πράσα -Κόψτε λεπτό το ζαμπόν -Κόψτε σε ροδέλες τις πατάτες
Με λίγο ελαιόλαδο ροδίστε, σε τηγάνι, πρώτα το ζαμπόν, προσθέστε τα πράσα, τα σκόρδα και μαϊντανό ψιλοκομμένο. Για 5-6 λεπτά
Στο πυρέξ στρώστε πρώτα λίγες πατάτες -Συνεχίστε με όλο το μείγμα πράσα-ζαμπόν -Κλείστε με τις υπόλοιπες πατάτες από πάνω
Απλώστε παντού το μείγμα γάλακτος, γαρνίρετε από πάνω με το τυρί
Ψήστε στο φούρνο για 45-50 λεπτά ώσπου να χρυσίσουν καλά οι πατάτες



Πηγή: iefimerida.gr