Κοτόπουλο σνίτσελ με παρμεζάνα και σπαγγέτι

Υλικά για 4 άτομα

4 κομμάτια φιλέτο κοτόπουλο ανοιγμένα και χτυπημένα για σνίτσελ
σπαγγέτι
ελαιόλαδο
ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
σκόρδο σε σκόνη
φύλλα δάφνης
800 γρ. ξεφλουδισμένες και τριμμένες ντομάτες ή 2 κονσέρβες κονκασέ
αλάτι
πιπέρι
1/2 κ.γ. ζάχαρη
ξερό βασιλικό
1/2 κούπα αλεύρι
2 αυγά μεγάλα χτυπημένα με 2 κουταλιές νερό
1 κούπα τριμμένη φρυγανιά
παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση

Βάζετε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, ζεσταίνετε και μαραίνετε το κρεμμύδι. Όταν έχει μαλακώσει προσθέτετε και το σκόρδο και μαγειρεύετε ακόμη 1 λεπτό.
Προσθέτετε τις ντομάτες, τη δάφνη, τον βασιλικό, αλατοπίπερο και τη ζάχαρη. Αφήνετε να σιγοβράσει για 15 περίπου λεπτά, να δέσει η σάλτσα.
Ρίχνετε μπόλικο αλατοπίπερο στο αλεύρι και αλευρώνετε τα φιλέτα κοτόπουλου.
Στη συνέχεια περνάτε τα φιλέτα από το αυγό και τέλος από τη φρυγανιά.
Τηγανίζετε τα φιλέτα και από τις 2 πλευρές, να ροδίσουν καλά. Βάζετε τα φιλέτα σε ταψί και από πάνω ρίχνετε την σάλτσα ντομάτας.
Πασπαλίζετε με την παρμεζάνα ή (όπως προτιμώ εγώ) βάζετε τις κομμένες φέτες του τυριού πάνω από κάθε κομμάτι κοτόπουλο και ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 15 - 20 λεπτά, να λιώσει και να αρχίσει να ροδίζει το τυρί.
Βράζετε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Σερβίρετε τα μακαρόνια με τα φιλέτα του κοτόπουλου και τη σάλτσα.

newsbeast

Αφηστε καποιο σχολιο