Ποιο είναι το κατάλληλο άρωμα για κάθε δωμάτιο;

  • Πέμπτη, 1 Μάρτιος 2018 19:19
  • Συντακτική Ομάδα
  • Σπίτι

Κάθε δωμάτιο στο σπίτι σου εμπνέει κάτι διαφορετικό, είτε πρόκειται για το υπνοδωμάτιο στο οποίο χαλαρώνεις είτε πρόκειται για το μπάνιο που είναι πιο χρηστικός χώρος. Τα αρώματα, λοιπόν, βοηθούν στη διαμόρφωση της κατάλληλης ατμόσφαιρας.

Υπάρχουν φυσικά διάφοροι τρόποι να κάνεις ένα χώρο να μυρίζει όμορφα όπως κεριά, σπρέι και αρωματικά στικ. Ανάλογα με τη μυρωδιά που θα επιλέξεις μπορείς να διαλέξεις και τον κατάλληλο τρόπο καθώς ο καθένας προσφέρει μια διαφορετική ένταση. Στην κουζίνα για παράδειγμα είναι σημαντικό να χρησιμοποιείται σπρέι επειδή απορροφά πιο αποτελεσματικά τις έντονες μυρωδιές ενώ στο υπνοδωμάτιο μπορείς να προτιμήσεις τα κεριά, για να διατηρήσεις μια ισορροπημένη ατμόσφαιρα, η οποία θα σε χαλαρώνει χωρίς να σε ζαλίζει. Τα αρώματα με βάση το ξύλο από την άλλη λειτουργούν καλύτερα σε στικ καθώς τα έλαια που απορροφά το στικ διατηρούν τη μυρωδιά και δεν εξατμίζεται γρήγορα. Το παν είναι να δοκιμάσεις ποιοι συνδυασμοί σου αρέσουν καθώς το τι μυρωδιά θα έχει το κάθε δωμάτιο ώστε να σε βοηθάει να χαλαρώσεις ή να σου ανεβάζει τη διάθεση.

 

Καθιστικό: Αρώματα με βάση το ξύλο
Το σαλόνι είναι ένας από τους βασικούς χώρους του σπιτιού καθώς φιλοξενεί αρκετές από τις στιγμές μας μέσα στην ημέρα. Για να γίνει ο χώρος άνετος και χαλαρωτικός, το άρωμα του θα πρέπει να έχει ξυλώδη γεύση και να μην είναι βαρύ. Σε ένα χώρο όπου πρόκειται να συγκεντρωθούν πολλοί άνθρωποι το αρωματικό πρέπει να είναι ελαφρύ και να διαχέεται ομοιόμορφα στο δωμάτιο. Το ξύλο κέδρου, για παράδειγμα, είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Υπνοδωμάτιο: Λεβάντα
Στον προσωπικό σου χώρο χρειάζεσαι σίγουρα κάτι χαλαρωτικό που θα «πάρει» από πάνω σου όλη την κούραση της ημέρας. Τα χαλαρωτικά αρώματα, όπως είναι η λεβάντα, σε ηρεμούν και βοηθούν αποτελεσματικά στη βελτίωση του ύπνου σου. Είναι σημαντικό όμως να επιλέξεις απλές μυρωδιές, στις οποίες δεν αναμειγνύονται πολλά υλικά. Με αυτό τον τρόπο τίποτα δε θα σε αποσπά από την ξεκούραση και την άνεση του δωματίου σου.

Κουζίνα: Εσπεριδοειδή
Μετά το καθημερινό μαγείρεμα ή τις εργασίες που κάνεις στη κουζίνα, είναι λογικό να υπάρχουν κάποιες οσμές. Το καλύτερο άρωμα για την κουζίνα είναι αυτό που όχι μόνο την κάνει να μυρίζει ευχάριστα αλλά παράλληλα εξαλείφει και αυτές τις περίεργες μυρωδιές. Ένα άρωμα εσπεριδοειδών, όπως το πορτοκάλι και το λεμόνι είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να δοκιμάσεις!

Μπάνιο: Καθαρές μυρωδιές
Το μπάνιο είναι ένας χώρος που συνήθως κυριαρχούν ευχάριστες μυρωδιές εξαιτίας των σαμπουάν και των ειδών περιποίησης που χρησιμοποιείς. Δεν θέλεις να επιλέξεις τολμηρά αρώματα στα κεριά ή τα αρωματικά χώρου σου καθώς δεν θα αναμειγνύονται όπως πρέπει με τα υπόλοιπα στο χώρο. Ιδανικά, θα πρέπει να επιλέξεις μυρωδιές όπως το βαμβάκι ή το λινό, οι οποίες αποπνέουν μια φρεσκάδα.

Χώρος εργασίας: Μέντα
Το να έχεις το γραφείο σου στο σπίτι σημαίνει ότι μπορείς να διαμορφώσεις το χώρο όπως ακριβώς επιθυμείς. Θα υπάρξουν μέρες που θα νιώθεις υποτονική και κουρασμένη, για αυτό το άρωμα μέντας είναι ιδανικό για να ξυπνήσεις το «σύστημα». Έρευνες έχουν δείξει ότι η μέντα είναι ένα άρωμα που μπορεί να σε ωθήσει να γίνεις πιο αποτελεσματική. Την επόμενη φορά που θα αισθανθείς εξαντλημένη, άναψε ένα κερί μέντας και εξακρίβωσε το.

 

Πηγή: savoirville