Μυζηθρόπιτες vεράτες, παραδοσιακή Κρητική συνταγή

  • Πέμπτη, 1 Μάρτιος 2018 08:56
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

ΥΛΙΚΑ

Υλικά για τη ζύμη

1 κιλό αλεύρι
½ ποτήρι λάδι
αλάτι

Υλικά για τη γέμιση

1 κιλό ξινή μυζήθρα (τριμμένη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε υλικά για τη ζύμη και προσέχουμε ώστε το ζυμάρι να είναι πολύ μαλακό. Το αφήνουμε να φουσκώσει. Τηγανίζουμε το ζυμάρι σε λίγο λάδι και σε αντικολλητικό τηγάνι: βουτάμε τα χέρια μας στο νερό, το κόβουμε σε μέγεθος μικρής μπάλας, ανοίγουμε λάκκο στο κέντρο και βάζουμε μια κουταλιά μυζήθρα. Κλείνουμε τη μυζήθρα μέσα στη ζύμη και σχηματίζουμε πάλι μια μικρή μπάλα. Το βάζουμε στο τηγάνι και με βρεγμένα τα χέρια το πιέζουμε από το κέντρο προς τα έξω απλώνοντας το στο τηγάνι. Γυρίζουμε την πίτα και από την άλλη πλευρά και όταν ροδίσει τη βγάζουμε, συνεχίζουμε και με την υπόλοιπη ζύμη. Την νεράτη τη σερβίρουμε με μέλι και κανέλα.

incrediblecrete.gr