Ένας ξεχωριστός οδηγός μαγειρικής - Με γεύσεις και αρώματα της Κρήτης και της παράδοσης

  • Πέμπτη, 1 Μάρτιος 2018 08:03
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Ένας ξεχωριστών οδηγός μεγειρικής, γεμάτος συνταγές και αρώματα Κρήτης και παράδοσης θα παρουσιαστεί σε λίγες μέρες στο Ηράκλειο.

Όπως αναφέρει η σχετική πρόσκληση: “το Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αποστολιανών σας προσκαλούν στην παρουσίαση του Οδηγού Μαγειρικής του Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας το Σάββατο 10 Μαρτίου 2018, στις 19.00 στο Επιμελητήριο Ηρακλείου. Ο Οδηγός Μαγειρικής περιέχει το σύνολο των συνταγών που παρουσιάστηκαν στο Φεστιβάλ, συνοδευόμενες από πλούσιο και ανεκτίμητο ιστορικό και λαογραφικό υλικό, που μας παρέδωσαν ευχαρίστως εβδομήντα επτά συλλογικότητες, από όλη την Κρήτη. Τα έσοδα από τη διάθεση του Οδηγού Μαγειρικής θα διατεθούν εξ’ ολοκλήρου για την αγορά εξοπλισμού στην κλινική Αιματολογίας-Ογκολογίας Παίδων και την Ογκολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ”.

 

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν:

Εριέττα Κουρούκλη Μαθήτρια Πειραματικού Γυμνασίου

Λένα Ηγουμενάκη Υπεύθυνη διοργάνωσης Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας και συντονισμού - επιμέλειας του Οδηγού Μαγειρικής

Ντίνα Νικολάου Chef

Σωτήρης Δ. Μπαμπαγιούρης Managing Committee President | LOCAL FOOD EXPERTS sce

Νανά Δαρειώτη Δημοσιογράφος, Διευθύντρια του περιοδικού γεύσης Olive και Συγγραφέας

Νικόλαος Κασαπάκης Chef - Καθηγητής Μαγειρικής Τέχνης

Συντονίζει η Δημοσιογράφος Ελένη Γρηγοράκη

 

Καταλήγοντας οι διοργανωτές ευχαριστούν όσους συμμετείχαν στην πραγματοποίηση της έκδοσης αναφέροντας:

Ευχαριστούμε θερμά τους Πολιτιστικούς συλλόγους και τους φορείς που μας ενεπιστεύθηκαν τις συνταγές του τόπου τους,

την Περιφέρεια Κρήτης για την στήριξη,

το Επιμελητήριο Ηρακλείου για τη φιλοξενία της παρουσίασης,

τους αρωγούς για την πολύτιμη προσφορά τους

Κρητικός Φούρνος - Γεύσεις,

Μελισσοκομική Εταιρεία «Αττική – Αλέξανδρος Πίττας Α.Ε.Β.Ε»

Αφοί Κασσάκη - Παραδοσιακά Κρητικά Αλλαντικά,

Νηπιαγωγείο - Βρεφονηπιακός Σταθμός "Τα Μελισσάκια",

Γαλακτοκομικά-Τυροκομικά Προϊόντα "Σταματογιώργης",

Οινοποιείο Στραταριδάκη,

Tsigenis Woodcraft.

Την Όλγα Δοκιανάκη, τον Τίτο Κοκολάκη, τον Λεωνίδα Κουδουμογιαννάκη, την Πόπη Πετρομιχελάκη και τον Θέμο Ρήγα για τη συμβολή τους στον "Οδηγό Μαγειρικής".

Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε στους εθελοντές που εργάστηκαν για την έκδοση του Οδηγού Μαγειρικής

Οργάνωση, συντονισμός και επιμέλεια έκδοσης: Λένα Ηγουμενάκη

Επιμέλεια συνταγών: Ντίνα Νικολάου - Chef

Σχεδιασμός εξωφύλλου, λογότυπου : Κάλλια Πλατύρραχου - Αρχιτέκτων Μηχανικός

Σχεδιασμός έκδοσης : Λιόνα Ζαχαριάδου, Ρένα Χατζηανέστη

Φιλολογική επιμέλεια:Χρύσα Ηγουμενάκη - Φιλόλογος,

Μαρία Λιναρίτη - Φιλόλογος

Φωτογραφική επιμέλεια: Ιωάννα Τσουκιά.