Τα μυστικά του εγκεφάλου με τους επιστήμονες του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας

«Τα μυστικά του εγκεφάλου μας!» θα προασπάθησουν να εξιχνιάσουν τα παιδιά που θα συμμετέχουν στη δράση “Σάββατα με τους επιστημονες“ στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.

Η δράση θα γίνει το Σάββατο 3 Μαρτίου στις  11 το πρωί   για να γνωρίσουν οι ενδιαφερόμενοι  δύο επιστήμονες και να συζητήσουν  μαζί τους για τα μυστικά που κρύβονται στον εγκέφαλό μας.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

11:00-12:00 Παρουσίαση – συζήτηση με θέμα: «Τι έχει μέσα το κεφάλι μας;» με τη Δρ. Κυριακή Σιδηροπούλου, Επίκουρη Καθηγήτρια Νευροφυσιολογίας του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και τη Δρ Βασιλική Νικολετοπούλου, Εντεταλμένη Ερευνήτρια του ΙΜΒΒ-ΙΤΕ.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία για τις Νευροεπιστήμες.

12:00-14:00 «Στον πάγκο του Επιστήμονα»: Παρατηρούμε στο στερεοσκόπιο νευρικές δομές. Μαθαίνουμε τις περιοχές του εγκεφάλου μας και μελετούμε τη συμπεριφορά.

12:00-14:00 Παιχνίδια ρόλων «Συναισθήματα και λήψη αποφάσεων»:  Πώς αποφασίζουμε και αντιδρούμε στα ερεθίσματα που λαμβάνουμε;

Με παιχνίδια και τεχνάσματα ξεγελούμε τον εγκέφαλο και τον κάνουμε να πάρει τις «λάθος» αποφάσεις. Δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης στο χώρο της υποδοχής του Μουσείου (για παιδιά από 4 μέχρι και 9 ετών).

12:00-14:00 «Γίνε Νευροβιολόγος»: Φοράμε την εργαστηριακή ποδιά και τα γάντια μας, παίρνουμε τον εργαστηριακό μας εξοπλισμό και γινόμαστε Νευροβιολόγοι στα εργαστήρια του ΜΦΙΚ, παρατηρώντας αληθινά παρασκευάσματα και νευρικές δομές. Δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης στο χώρο της υποδοχής του Μουσείου (για παιδιά από 10 ετών και πάνω).

12:00-14:00 Στον Ερευνότοπο δημιουργούμε «εγκεφαλικές» κατασκευές»  με βοηθούς τη φαντασία μας, τη ζωγραφική και το κολάζ (για όλες τις ηλικίες).

Υπενθυμίζεται  στους γονείς ή κηδεμόνες ότι πρέπει να έχουν την ευθύνη των παιδιών τους καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Γενική είσοδος 5 ευρώ.

Δωρεάν είσοδος για:

Μέλη του Συλλόγου «Φίλοι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης»

Παιδιά κάτω των 4 ετών και ΑμΕΑ