Φεστιβάλ πολιτισμού για τέταρτη χρονιά στο Ηράκλειο - Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα

Με τίτλο «Τα φώτα ανάβουν στη σκηνή» το 4ο Φεστιβάλ Πολιτισμού στο Ηράκλειο είναι γεγονός. Μια διοργάνωση που ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2016 και έναν χρόνο μετά έχει εξελιχθεί σ’ ένα από τα πιο σημαντικά πολιτιστικά γεγονότα του Ηρακλείου, μιας πόλης με «βαριά» πολιτιστική ταυτότητα και καλλιτεχνική παιδεία, στοιχεία που αυτονόητα δίνουν αξία σε αυτή την καταξίωση της προσπάθειας.

Από την Τρίτη 6 Μαρτίου, λοιπόν, έως και την Τρίτη 24 Απριλίου 2018 στο θέατρο «ΑΣΤΟΡΙΑ» θα παρουσιαστούν:

Τρίτη 6 & Τετάρτη  7 Μαρτίου, στις 9 “Το φως του γκαζιού”.

Παίζουν: Στέφανος Κυριακίδης (Τζακ), Τάνια Τρύπη (Μπέλλα), Πασχάλης Τσαρούχας (Ραφ), Αλίκη Μπομποτά (Νάνσυ) και η Μελίνα Βαμβακά (Ελίζαμπεθ). Γραμμένο το 1938 από τον Πάτρικ Χάμιλτον, έναν από τους πιο φημισμένους συγγραφείς του εικοστού αιώνα, «Το φως του γκαζιού» ακολουθεί την παράδοση των σπουδαίων θρίλερ του Άλφρεντ Χίτσκοκ, της Άγκαθα Κρίστι και του Τζων Πρίστλεϋ – και ανακηρύσσεται ως ένα αριστούργημα του είδους του.

Πέμπτη  8 Μαρτίου, στις 9 «Ασκητική».

Παραγωγή: KΘΒΕ. Παίζουν οι ηθοποιοί: Στάθης Βούτος, Ανδρέας Κουτσουρέλης, Νίκος Νικολάου, Δημήτρης  Παλαιοχωρίτης, Κώστας Ίτσιος, Γιάννης Γκρέζιος. Πρόκειται για μια θεατροποιημένη εκδοχή του γνωστού έργου του Νίκου Καζαντζάκη, ενός συμπυκνωμένου κειμένου που εκφράζει τη μεταφυσική πίστη του μεγάλου Κρητικού συγγραφέα.

Σάββατο 10 Μαρτίου,  στις 6  «Απαγορεύεται η μουσική». 

Σε πρωτότυπο κείμενο των δύο φορές βραβευμένων με Κρατικό Βραβείο συγγραφέων Άγγελου Αγγέλου και Έμης Σίνη, με την ευρηματική σκηνοθεσία του Γκάυ Στεφάνου και με υπέροχα τραγούδια που ερμηνεύονται ζωντανά με τη χρήση διαφόρων μουσικών οργάνων. Με τους: Ορέστς Τζιόβα, Ελισσαίο Βλάχο, Μιχάλη Κοιλάκο.

Πέμπτη  15 Μαρτίου, στις 9 «Επάγγελμα πόρνη».

Ο Ένκε Φεζολλάρι σκηνοθετεί την Αλεξάνδρα Παλαιολόγου στο κεφάλαιο «Ιστορίες Της Χούντας», του βιβλίου «Επάγγελμα Πόρνη», της Λιλής Ζωγράφου. Μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη.

Παρασκευή 16  και Σάββατο 17  Μαρτίου, στις 9 «Το ημερολόγιο ενός τρελού» του Νικολάι Γκόγκολ. Ο Σωτήρης Χατζάκης σκηνοθετεί και ερμηνεύει «Το ημερολόγιο ενός Τρελού». Ένα μεγάλο έργο έτσι όπως το αντιλαμβάνεται σήμερα ο σκηνοθέτης και ηθοποιός, που επιστρέφει στη σκηνή μετά από 17 χρόνια για να υποδυθεί τον Ποπρίστσιν, τον ήρωα του Γκόγκολ.

Δευτέρα 19 και Τρίτη 20 Μαρτίου, στις 9 «Νεκρή ζώνη».

Πρόκειται για μία μεταφυσική αλληγορική κωμωδία. Η λεπτή γραμμή που η ευφυΐα του Πίντερ συναντά την ποίηση του Μπέκετ. Παίζουν: Γιώργος Αρμένης, Αλέκος Συσσοβίτης, Αντώνης Καρυστινός, Γιάννης Στεφόπουλος.

Τιμές εισιτηρίων: Για τις θεατρικές παραστάσεις: 13 ευρώ γενική είσοδος και 10 ευρώ το μειωμένο (άνεργοι-φοιτητές)/ ανά παράσταση. Για την παιδική παράσταση, 8 ευρώ γενική είσοδος. Για τις παραστάσεις «Το φως του γκαζιού» και «Νεκρή ζώνη», 15 ευρώ γενική είσοδος και 13 ευρώ μειωμένο (φοιτητικό, ανέργων). Η προπώληση των εισιτηρίων θα πραγματοποιηθεί από το ταμείο του θεάτρου ΑΣΤΟΡΙΑ.

Πληροφορίες – Κρατήσεις: Αρβανιτίδου Χρύσα, 2310257218, Άσπα Δαϊνά 6934115555.