Κορυφαία διεθνή ΜΜΕ στην Κρήτη για τα πιστοποιημένα προϊόντα του νησιού

  • Τετάρτη, 28 Φεβρουάριος 2018 19:17
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κρήτη

α πιστοποιημένα ποιοτικά κρητικά προϊόντα, τις ομορφιές της Κρήτης, την λειτουργία επιχειρήσεων παραδοσιακών προϊόντων και τις νοστιμιές της Κρητικής κουζίνας, θα γνωρίσουν από κοντά επιχειρηματίες - εισαγωγείς από την Γερμανία καθώς και εκπρόσωποι κορυφαίων Ευρωπαϊκών τηλεοπτικών καναλιών και εφημερίδων.

Η αποστολή γίνεται από την Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος με τίτλο «THE EUROPEAN FOOD MASTERS – TASTE THE AUTHENTIC», το οποίο πραγματοποιεί δράσεις με στόχο την ενδυνάμωση της εικόνας των Κρητικών προϊόντων, με έμφαση στα εμβληματικά τρόφιμα που έχουν χαρακτηριστεί ως Π.Ο.Π., Π.Γ.Ε. ή Βιολογικά.

Οι Γερμανοί επιχειρηματίες-εισαγωγείς και δημοσιογράφοι θα συναντηθούν με τον Περιφερειάρχη, με τον πρόεδρο και τα στελέχη της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης και θα ξεναγηθούν στο νησί, θα γνωρίσουν τα εκλεκτά Κρητικά προϊόντα, τον τρόπο καλλιέργειας, παρασκευής και τυποποίησης τους ενώ θα πραγματοποιήσουν προσωπικές επαγγελματικές συναντήσεις (B2B) με Κρητικούς επιχειρηματίες πιστοποιημένων επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018 οι Γερμανοί επιχειρηματίες και δημοσιογράφοι θα ξεναγηθούν στα Χανιά από τον Τάσο Κουρουπάκη Πρόεδρο της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης σε συγκεκριμένες πιστοποιημένες επιχειρήσεις και παραγωγικές μονάδες, ενώ στις υπόλοιπες πιστοποιημένες επιχειρήσεις, (στις οποίες λόγω πίεσης χρόνου δεν ήταν εφικτό να γίνουν) θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα επισκέψεις-συναντήσεις αφού το πρόγραμμα προβλέπει άλλες δυο έως τρείς αποστολές ξένων επιχειρηματιών στο νησί μας. Η επίσκεψη στα Χανιά θα ολοκληρωθεί με δείπνο στο πιστοποιημένο με το σήμα «κρητική κουζίνα» εστιατόριο «Βοτανικό Πάρκο».

Το Σάββατο 3 Μαρτίου 2018 η αποστολή των Γερμανών θα συναντηθεί με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη στο συνεδριακό χώρο « ΜΙΝΩΣ ΙΙ» του Ξενοδοχείου Aquila Atlantis στο Ηράκλειο, όπου και θα πραγματοποιηθούν οι Β2Β συναντήσεις των Κρητικών επιχειρηματιών μελών της Αγροδιατροφικής με τους Γερμανούς Επιχειρηματίες – Αγοραστές. Μάλιστα όπως αναφέρεται, οι συμμετοχές των Κρητικών πιστοποιημένων επιχειρήσεων που έχουν το σήμα «Κρήτη» και έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συναντηθούν και να συνεργαστούν με τους Γερμανούς επιχειρηματίες, φτάνουν τις 45.

«Είναι ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα με πολλές δράσεις με στόχο να ενδυναμώσουμε την εικόνα των Κρητικών προϊόντων με έμφαση τα πιστοποιημένα τρόφιμα με ονομασία και προέλευση, αλλά και να περάσουμε το μήνυμα της αξίας της πιστοποίησης που έχει να κάνει με την ποιότητα, την ταυτότητα, την ανταγωνιστικότητα και προβολή των πιστοποιημένων προϊόντων και επιχειρήσεων» δήλωσε ο Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Τάσος Κουρουπάκης προσθέτοντας ότι, υπάρχει ήδη μεγάλο ενδιαφέρον από πολλές επιχειρήσεις για επισκέψεις-συναντήσεις με τους Γερμανούς εισαγωγείς που για όσες Κρητικές πιστοποιημένες επιχειρήσεις λόγω πίεσης χρόνου δεν μπορούν να γίνουν συναντήσεις τώρα, αυτές θα καλυφθούν σε επόμενες αποστολές, στις δυο-τρείς, ακόμα που προβλέπει το πρόγραμμα».