Διεθνές βραβείο για την "πράσινη στέγη" του Νιάρχος

  • Τετάρτη, 28 Φεβρουάριος 2018 05:39
  • Συντακτική Ομάδα
  • Πολιτισμός

Το βραβείο αποτελεί μία διεθνή αναγνώριση και απονέμεται για εξαιρετικά παραδείγματα αρχιτεκτονικής φυτεμένων δωμάτων.

To Κέντρο Πολιτισμού-Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) τιμήθηκε με το βραβείο Green Roof Leadership Award 2018, στο πλαίσιο του 5ου Διεθνούς Συνεδρίου για τα Φυτεμένα Δώματα (International Green Roof Congress), που πραγματοποιήθηκε στο Κουβέιτ, στις 17 και 18 Φεβρουαρίου.

Το βραβείο αποτελεί μία διεθνή αναγνώριση και απονέμεται για εξαιρετικά παραδείγματα αρχιτεκτονικής φυτεμένων δωμάτων και πρωτοβουλιών για τη δημιουργία πράσινων οροφών σε όλο τον κόσμο.

Στο ΚΠΙΣΝ, τα φυτεμένα δώματα καταλαμβάνουν έκταση 18.500 τμ. της επιφάνειας του Πάρκου και αποτελούν ένα βασικό δομικό στοιχείο του βιώσιμου σχεδιασμού του. Τα φυτεμένα δώματα στα κτίρια της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και του Κτιρίου Στάθμευσης, καλύπτονται με μεσογειακά φυτά που αναπτύσσονται σε ειδική υποδομή. Το μηχανικό υπόστρωμα ανάπτυξης σε συνδυασμό με τα φυτά δημιουργούν συνθήκες δροσισμού στα κτίρια και λειτουργούν σαν προστατευτικό στρώμα το χειμώνα και το καλοκαίρι.

Το βραβείο παρέλαβαν ο Ελπιδοφόρος Παππάς, αναπληρωτής διοικητικός διευθυντής του ΚΠΙΣΝ και οι Deborah Nevins και Έλλη Παγκάλου, μελετήτριες του Πάρκου, οι οποίες τιμήθηκαν για τον πρωτοποριακό σχεδιασμό και την εφαρμογή καινοτόμων συστημάτων, σε συνδυασμό με την χρήση γηγενών μεσογειακών φυτών.

πηγή: thetoc.gr

Αφηστε καποιο σχολιο