Διαμέρισμα με ρομαντική διάθεση - Η ανακαίνιση το έκανε ένα κομψό και ζεστό σπίτι (Φωτογραφίες)

  • Τρίτη, 27 Φεβρουάριος 2018 09:03
  • Συντακτική Ομάδα
  • Σπίτι

Η ανακαίνιση κρίθηκε υποχρεωτική, γιατί το διαμέρισμα έδειχνε έντονα τα σημάδια της φθοράς του χρόνου. Η καθαίρεση τοίχων μεγάλωσε τον χώρο και έδωσε την δυνατότητα στην αρχιτεκτονική ομάδα, να δημιουργήσει άνετους και φωτεινούς χώρους. 


Παράλληλα η παλιά επίπεδη οροφή αποξυλώθηκε και η εκμετάλλευση του ύψους επέτρεψε την δημιουργία ενός ημιωρόφου που οδηγεί σε μία καλοσχεδιασμένη ταράτσα, από την οποία φαίνεται το καμπαναριό της εκκλησίας.

Τα παλιά δοκάρια της οροφής διατηρήθηκαν και συντηρήθηκαν, δίνοντας έτσι το στίγμα της παλιάς κατασκευής. Ένας νέος φεγγίτης στην οροφή, γεμίζει το σαλόνι με φως, δημιουργώντας αισθησιακές βραδιές με φόντο το αναμμένο τζάκι και τα αστέρια που λες και εισχωρούν από τον φεγγίτη, μέσα στον χώρο. 

Το λευκό χρώμα των τοίχων και τα ανοιχτόχρωμα έπιπλα έρχονται σε αντίθεση με το σκούρο ξύλινο δάπεδο. Οι χρωματικές πινελιές του μαύρου και του ροζ των επιλεγμένων επίπλων, αλλά και των στοιχείων του ανοιχτόχρωμου ξύλου στην κουζίνα και στα παλιά δοκάρια, ολοκληρώνουν την χρωματική παλέτα του καθιστικού χώρου. 

Η αρχιτεκτονική ομάδα σχεδίασε δύο υπνοδωμάτια. Το ένα master και το άλλο ένα φιλοξενίας. Και στα δύο είναι εμφανής η προσπάθεια δημιουργίας κομψής και ρομαντικής ατμόσφαιρας. 

Η ανακαίνιση μετέτρεψε την κατοικία των 120 τ.μ., από ένα παλιό, τυπικό και άβολο διαμέρισμα σε ένα ελκυστικό, μοντέρνο, κομψό και ζεστό σπίτι.  

 




Πηγή: chictip.com

Δημοσίευση: Μίκα Παπαδοπούλου

designhome.gr