Στιλιστικές συμβουλές που δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ

Δεν χρειαζόμαστε πάντα κάποιον ειδικό για να μας εξηγήσει τις τάσεις της μόδας ή να μας καθοδηγήσει για το πώς θα ντυνόμαστε. Μερικές από τις πιο δοκιμασμένες στιλιστικές συμβουλές προέρχονται από τους φίλους, την οικογένεια και τους συναδέλφους μας. Παρακάτω, θα βρείτε εννέα από τις καλύτερες συμβουλές μόδας και στιλ που έχουμε ακούσει ποτέ.

 

Νο1: Ξοδέψτε στα basics, εξοικονομήστε στις τάσεις

Οι τάσεις έρχονται και παρέρχονται, αλλά μια διαχρονική τσάντα ή ένα παλτό είναι ανεκτίμητης αξίας. Με άλλα λόγια, πειραματιστείτε με τις εκάστοτε τάσεις, αλλά προσπαθήστε να μην ξοδέψετε ολόκληρο το μισθό σας για να τις αποκτήσετε.

 

Νο2: Όταν έχετε αμφιβολίες, πάρτε τον πιο «καλοντυμένο» δρόμο

Είναι πολύ απλό, αλλά είναι προτιμότερο να είμαστε πληθωρικές στο ντύσιμο μας, παρά ελλιπείς. Όταν δεν είστε σίγουρες για τον ενδυματολογικό κώδικα που επιβάλλει μια περίσταση, απλά προτιμήστε την πιο κομψή επιλογή. 

 

Νο3: Δοκιμάστε τις τάσεις με τα αξεσουάρ

Μην προσπαθήσετε να υιοθετήσετε ακραίες στιλιστικές τάσεις με την πρώτη. Βήμα-βήμα εντάξτε τις στο ντύσιμό σας σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αξεσουάρ σας (με μπότες, τσάντες και κοσμήματα).

 

Νο4: Πάντα να προσθέτετε και ένα τρίτο στοιχείο

Το γνωστό: ένα τζιν και ένα τοπ δεν είναι επαρκές ντύσιμο. Αν το τζιν θεωρείται το πρώτο στοιχείο και το μπλουζάκι το δεύτερο, ένα τρίτο στοιχείο θα έρθει για να κάνει τη διαφορά. Συμπληρώστε ένα απλό ντύσιμο με ένα fancy γουνάκι, μια ξεχωριστή τσάντα ή ένα ζευγάρι εκκεντρικά παπούτσια. Είναι ένας πολύ απλός τρόπος να αναδείξετε μια απλή εμφάνιση.

 

Νο5: Λίγοι μπορούν να ξεχωρίσουν το αυθεντικό και το ακριβό

Αν μπορείτε να απολαύσετε τη μαγεία αληθινών διαμαντιών, μην χάνετε χρόνο. Από την άλλη, δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου αν τα διαμάντια σας δεν είναι και τόσο αληθινά. Επιπλέον, το πλήγμα δεν θα είναι τόσο μεγάλο σε περίπτωση που χάσετε ένα από αυτά.

 

Νο6: Ταιριάξτε κοντά μήκη με ίσια παπούτσια και γόβες με μακριά 

Δεν είστε σίγουρες ποια παπούτσια θα φορέσετε με τις φούστες και τα φορέματα; Εδώ υπάρχει ένας βασικός κανόνας: Φορέστε flats όταν η φούστα φτάνει πάνω από το γόνατό σας και τα τακούνια με πιο μακριά μήκη. Μπορείτε, φυσικά, να κάνετε εξαιρέσεις, αλλά γενικά, αυτές οι αναλογίες θα κρατήσουν ασφαλές το ντύσιμό σας.

 

Νο7: Αφαιρέστε το «Χ» από παλτά και μπλέιζερ

Ξέρετε το μικρό «Χ» που είναι ραμμένο στο πίσω μέρος των blazers, στα σακάκια και παλτά; Ξέρετε ότι πρέπει να το κόψετε όταν το παίρνετε το σπίτι σας από το κατάστημα; Αφαιρέστε το πριν το φορέσετε, για να αποφύγετε ένα αμήχανο πρώτο βήμα.

 

Νο8: Διαβάστε πάντα τις οδηγίες πλυσίματος και στεγνώματος

Οι οδηγίες καθαρισμού είναι πάνω στα ρούχα σας για κάποιο λόγο. Και μπορεί το να στέλνετε τα ρούχα στο καθαριστήριο να είναι μια ταλαιπωρία, αλλά το να καταστρέψετε τα αγαπημένα σας τζιν ή τα κασμιρένια πουλόβερ είναι σίγουρα χειρότερο.

 

Νο9: Tο λεοπάρ είναι το νέο ουδέτερο χρώμα

Σκεφτείτε το ως μια εναλλαγή σε μαύρο, λευκό, ναυτικό, κόκκινο ή καμηλό χρώμα. Πηγαίνει με τα πάντα, με φωτεινές αποχρώσεις και μεταλλικά στοιχεία. Είναι κομψό και μπορεί να συνδυαστεί εύκολα.

 

Πηγή: gynaikamagazine