Η κατάθλιψη πλήττει και διασήμους

Όσο και αν ακούγεται περίεργο ακόμη και εκείνοι που φαινομενικά τα έχουν όλα, δόξα, χρήμα, ερωτικές κατακτήσεις, επιτυχίες και αναγνώριση πάσχουν από κατάθλιψη

Η κατάθλιψη γνωρίζουμε πια ότι είναι η νόσος της εποχής μας, αυτό όμως που πρέπει να ξέρετε είναι ότι  δεν μαστίζει μόνο όλους εμάς τους  κοινούς θνητούς. Όσο και αν ακούγεται περίεργο ακόμη και εκείνοι που φαινομενικά τα έχουν όλα, δόξα, χρήμα, ερωτικές κατακτήσεις, επιτυχίες  και αναγνώριση πάσχουν από κατάθλιψη.

Καταλήγουμε λοιπόν στο συμπέρασμα ότι οι λόγοι που μπορούν να μας φέρουν ενώπιον του ‘’τέρατος’’ της κατάθλιψης δεν είναι τόσο απλοί. Γιατί μπορούμε να καταλάβουμε, πως η επαγγελματική αποτυχία, η οικονομική ανέχεια, η ερωτική απογοήτευση αλλά και οι μεγάλες και ανεκπλήρωτες προσδοκίες, μπορούν να οδηγήσουν στην κατάθλιψη όμως είναι εύλογο να απορούμε πως η επιτυχία, το χρήμα και η δόξα  οδηγούν πάλι στη κατάθλιψη.

Ίσως στις περιπτώσεις των στάρς να φταίει η πίεση που δέχονται αλλά και το άγχος να παραμείνουν στην πρώτη γραμμή. Ίσως από μόνη της η δόξα  να είναι μη διαχειρίσιμη. Ίσως οι ορδές των θαυμαστών και οι παπαράτσι να μη τους αφήνουν σε ησυχία. Όπως και να έχει πάντως δεν είναι λίγοι εκείνοι που πέρασαν από την κατάθλιψη και δεν δίστασαν να το εξομολογηθούν. 
 ‘”Βασιλιάς” της ροκ –Έλβις Άαρον Πρίσλει – είναι μία από αυτές τις περιπτώσεις. Σε ηλικία 42 χρονών φεύγει από τη ζωή από έμφραγμα του μυοκαρδίου βυθίζοντας στο πένθος εκατομμύρια γυναίκες, αθεράπευτα ερωτευμένες μαζί του. Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι αυτός  ο ‘’ημίθεος ‘’ σταρ δεν μπόρεσε να γλεντήσει  και να απολαύσει την δόξα του αλλά βασανιζόταν από κατάθλιψη, ασυγκράτητη βουλιμία, αλκοολισμό και άφθονη φαρμακολογία.

 

Πηγή: kontasou

Αφηστε καποιο σχολιο