Σοκολατάκια με αμύγδαλο με τρία υλικά σε τρεις κινήσεις

  • Δευτέρα, 26 Φεβρουάριος 2018 16:40
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Σοκολάτα. Η τροφή των θεών. Μαύρη σοκολάτα. Η βασίλισσα της σοκολάτας! Η καταλληλότερη επιλογή που μπορείτε να κάνετε! Κατέχει την πρωτιά όσο αφορά την περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά και περιέχει λιγότερες θερμίδες από την άσπρη και τη σοκολάτα γάλακτος. Η μαύρη σοκολάτα περιέχει ένα μεγάλο αριθμό αντιοξειδωτικών ουσιών (περίπου 8 φορές τον αριθμό που βρέθηκε σε φράουλες).

Υλικά συνταγής

300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
1/2 κιλό καθαρισμένα αμύγδαλα
5 κοφτές κουταλιές σούπας βούτυρο

Εκτέλεση συνταγής

Βάζουμε τα αμύγδαλα σε ταψί στο φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία. Μόλις  καβουρδιστούν τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν και ή τα αφήνουμε ολόκληρα ή τα θρυμματίζουμε όσο μεγάλα ή μικρά θέλουμε.
Σε μπολ με τη διαδικασία  μπεν μαρί τοποθετούμε τη κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια με το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε λίγα λίγα τα αμύγδαλα στη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να σκεπαστούν παντού με τη σοκολάτα.
Σε λαδόκολα τοποθετούμε ή «μπουκιές» μείγματος με ένα κουτάλι της σούπας ώστε να γίνουν μεμονωμένα μικρά σοκολατάκια χωρίς ιδιαίτερο σχήμα  ή το απλώνουμε σαν χυλό σε μια λαδόκολα μέσα σε ένα ταψί,  ισιώνουμε την επιφάνεια και τα βάζουμε στο ψυγείο. Στη περίπτωση που το απλώσουμε σαν χυλό, μόλις κρυώσει, με ειδικά κουπ πατ τα κόβετε σε σχήματα  [π.χ. αστέρια ή  καρδούλες] .

sintayes.gr