Μπρόκολο μπουκίτσες με τυριά στο φούρνο (Video)

  • Δευτέρα, 26 Φεβρουάριος 2018 08:20
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Υπέροχες μπουκίτσες με μπρόκολο και τυριά στο φούρνο. Ένα εξαιρετικά υγιεινό ορεκτικό,πεντανόστιμο στη γεύση του, πανεύκολο στη παρασκευή του που αξίζει να το δοκιμάσετε. Μια απλή, εύκολη συνταγή  για να απολαύσετε το μπρόκολο ακόμα και εσείς που δεν σας αρέσει ή και τα παιδιά που είναι απαραίτητο στη διατροφή τους μιας και είναι πολύ υγιεινό για τον οργανισμό. Το μπρόκολο σύμφωνα με ιατρικές έρευνες θεωρείται το βαρύ πυροβολικό του φυτικού βασιλείου στη μάχη κατά του καρκίνου, μιας και αποδεικνύετε το πολλαπλό όπλο κατά του καρκίνου. 

Παρόλο που τα μπρόκολο περιέχει 91% νερό συνεισφέρει στο διαιτολόγιο σημαντικές ποσότητες θρεπτικών ουσιών. Είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε βιταμίνη C, φολικό οξύ, βιταμίνη Β1, βιταμίνη Α, Β-καροτίνη, σίδηρο, μαγνήσιο, κάλιο, ασβέστιο και σχεδόν σε όλα τα υπόλοιπα ιχνοστοιχεία και βιταμίνες ενώ αποτελεί κύρια πηγή κυτταρινών.

Δείτε πιο κάτω σε βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Υλικά συνταγής

1/2 φλ. τσαγιού (50 γρ.) τυρί τσένταρ, τριμμένο στο ψιλό του τρίφτη
1/2 φλ. τσαγιού (50 γρ.) τυρί παρμεζάνα, τριμμένη στο ψιλό του τρίφτη
300 γρ. φουντίτσες μπρόκολο (μόνο τις φουντίτσες-μπουκετάκια όχι το χοντρό κοτσάνι)
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες ή τριμμένες στο ψιλό του τρίφτη
1/2 φλ. τσαγιού (60 γρ.) νιφάδες βρώμης
1/4 φλ. τσαγιού (30 γρ.) φρυγανιά τριμμένη
2-3 αυγά
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
σπορέλαιο
σπιτική κέτσαπ  ή πικάντικη καυτερή μαρμελάδα ντομάτας , ή σάλτσα BBQ , ή άλλη επιλογή σας για το σερβίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Στρώνετε ένα ταψί με λαδόκολλα και το αφήνετε στην άκρη. Τρίβετε τα τυριά στο ψιλό του τρίφτη, τα αναμιγνύετε σε μεγάλο μπολ και τα αφήνετε στην άκρη.
Πλένετε καλά το μπρόκολο και το αφήνετε να στραγγίξει. Στη συνέχεια, κόβετε τις φουντίτσες του, τις ψιλοκόβετε σε πολύ μικρά κομμάτια (βλέπε βίντεο) και τα μεταφέρετε στο μπολ με τα τριμμένα τυριά.
Προσθέτετε στο μπολ τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, τη βρώμη, τη φρυγανιά, αλάτι και πιπέρι και τα αυγά και ανακατεύετε καλά με μια μαρίζ μέχρι να αναμιχθούν πλήρως. Σε περίπτωση που το μείγμα είναι υπερβολικά ξηρό και στεγνό προσθέτετε 1 ακόμα αυγό και ανακατεύετε πάλι να ενσωματωθεί πλήρως. 
Χρησιμοποιώντας ένα σκουπ για παγωτό (για να πάρετε ίσα μέρη ποσότητας από το μείγμα) παίρνετε μείγμα και το πλάθετε σε μπαλάκια. Τοποθετείτε τα μπαλάκια στο ταψί, πάνω στη λαδόκολα, τα πασπαλίζετε με λίγο σπορέλαιο και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λ ή μέχρι να πάρουν ένα χρυσό καφέ χρώμα. Τα σερβίρετε με την αγαπημένη σας σάλτσα και τα απολαμβάνετε

. sintayes.gr