Ρολό με μοσχαρίσιο κιμά καλυμμένο με σάλτσα ντομάτας

  • Κυριακή, 25 Φεβρουάριος 2018 08:20
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Ένα υπέροχο, ζουμερό και αφράτο ρολό με μοσχαρίσιο κιμά, καλυμμένο με σάλτσα ντομάτας. Ένα αγαπημένο σε μικρούς και μεγάλους πιάτο για το Κυριακάτικο αλλά και καθημερινό οικογενειακό τραπέζι. Εδώ σας δίνουμε μια πανεύκολη συνταγή για ένα ρολό που σίγουρα θα το απολαύσετε με πουρέ πατάτας ή με πατάτες φούρνου ή τηγανιτές και σαλάτα επιλογής σας. 

Υλικά συνταγής

Για το ρολό: 
1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος (ή ½ κιλό μοσχαρίσιο + ½ κιλό χοιρινό)
60 ml ελαιόλαδο
3 μέτριες φέτες ψωμί, μόνο τη ψίχα, μουλιασμένες σε κόκκινο κρασί
1 αυγό
2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα
1-2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες (προαιρετικά)
1 μεγάλη φρέσκια πιπεριά Φλωρίνης, χτυπημένη στο μούλτι σε πολύ μικρά κομματάκια
1/2 ματσάκι μαϊντανό, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα
5-6 φρέσκα φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
Για τη σάλτσα ντομάτας:
1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ, πολτοποιημένα στο μούλτι με τους χυμούς τους
1 κ.γ. πελτέ ντομάτας 
60 ml ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη 
2 κ.σ. ξύδι
1/2 κ.γ. ζάχαρη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Για το ρολό: Τρίβετε το μουλιασμένο ψωμί με τα χέρια σας και το ρίχνετε, χωρίς να το στίψετε, μέσα σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτετε το κιμά και όλα τα υπόλοιπα υλικά για το ρολό και το ζυμώνετε πολύ καλά για 6-7 λ για να έχετε ένα αφράτο μείγμα και κατ” επέκταση και ένα αφράτο ρολό. 
 Απλώνετε στο πάγκο σας ένα κομμάτι λαδόκολλα, πλάθετε το μείγμα κιμά σε μακρόστενο ρολό και το τυλίγετε στη λαδόκολλα, φροντίζοντας να διπλώσετε καλά τις άκρες της ώστε να θωρακιστεί μέσα το ρολό και να μη χάσει τους ζωμούς του.
Το βάζετε σε ένα μακρόστενο σκεύος, ιδανικά σε μακρόστενη φόρμα του κέικ, και το ψήνετε σε προθερμασμένο στους 190 βαθμούς φούρνο για 30 λ, για να σφίξει το ρολό και θα μπορεί να κρατήσει το σχήμα του. 
Για τη σάλτσα ντομάτας: Σε ένα μπολ βάζετε όλα τα υλικά για τη σάλτσα ντομάτας και τα ανακατεύετε μέχρι να αναμιχθούν πολύ καλά. Μετά τα 30 λ ψησίματος του ρολού το βγάζετε από το φούρνο και από το ταψί και αφαιρείτε τη λαδόκολλα (με προσοχή φορώντας γάντια κουζίνας). 
Το ξαναβάζετε στο σκεύος που το ψήσατε το περιχύνετε καλά με τη σάλτσα και το ξαναβάζετε στο φούρνο και το ψήνετε για άλλα 30-35 λ ή μέχρι να “δέσει” καλά η σάλτσα. Το βγάζετε από το φούρνο το αφήνετε για 20 λ περίπου να “ξεκουραστεί” και στη συνέχεια το κόβετε σε φέτες και σερβίρετε. 

sintayes.gr