Αυτά είναι τα σωστά σημεία για να σκίσεις το τζιν σου

Το φθαρμένο denim δεν είναι νέα τάση: τα supermodels τα φορούν ήδη από την δεκαετία του '80.

Όσο πλησιάζουμε προς την άνοιξη, είναι σίγουρο ότι θα τα δούμε ξανά παντού, φορεμένα από τα αστέρια του στιλ και τις A-listers.

Στην αγορά υπάρχουν αμέτρητα σχέδια με έτοιμα φθαρμένα-σκισμένα τζιν και είναι μια πολύ δυνατή επιλογή που μπορείς να δοκιμάσεις. To μόνο μειονέκτημα; Δεν έχεις τον έλεγχο στην τοποθέτηση των σκισιμάτων.

Αν πάλι έχεις βρει το τζιν-αδελφή ψυχή σου και το μόνο που λείπει είναι ένα ή δύο σκισίματα, γι' αυτό υπάρχει η πατροπαράδοτη DIY μέθοδος .

Μπορεί το να κόψεις το τζιν σου στο ύψος του γονάτου να ακούγεται παιχνιδάκι, δεν είναι όμως.

Ευτυχώς για εσένα, έχουμε όλα τα βήματα για να δημιουργήσεις το ripped εφέ και να το πετύχεις μόνη σου, με ασφάλεια, χωρίς να καταστρέψεις για πάντα το αγαπημένο σου κομμάτι.

Αυτά είναι τα βήματα για να φτιάξεις το δικό σου σκισμένο τζιν σαν επαγγελματίας.

Προετοιμάσου σωστά

Πριν πιάσεις το ψαλίδι, αποφάσισε προσεκτικά τα σημεία που θα δημιουργήσεις τα σκισίματα ώστε να κολακεύουν το σώμα σου.

1. Κάνε εξάσκηση

Αν είναι η πρώτη φορά που μεταποιείς το τζιν σου, κάνε εξάσκηση σε ένα παλιό που δεν φοράς πια. Ξεκίνα με τα απλά, όπως μια σχισμή στο γόνατο ή ξέφτια στο στρίφωμα και σιγά σιγά θα εξελίξεις την τεχνική σου.

2 Αποκτήστε το σωστό κιτ

Χρειάζεσαι τον σωστό εξοπλισμό. Ένα καλό ψαλίδι ή ένα μαχαίρι, ένα τσιμπιδάκι, καθώς και κάποιο γυαλόχαρτο για να πετύχεις το καλύτερο φινίρισμα. Επίσης, όταν χρησιμοποιείς το γυαλόχαρτο ή το ψαλίδι, θυμήσου να τοποθετήσεις κάτι ανάμεσα στο μπροστινό και πίσω μέρος του τζιν για να μην καταστρέψεις την άλλη πλευρά!

3. Το σωστό denim

Καλύτερα να μην είναι πολύ ελαστικό ή να περιέχει ελαστάν στην σύνθεσή του, καθώς οι ίνες τείνουν να είναι πιο ευαίσθητες και μπορούν να υποχωρήσουν αφήνοντάς μια μεγάλη τρύπα. Στην ιδανική περίπτωση, αναζήτησε ένα μπλε τζιν, με λευκό στην ύφανση του στο εσωτερικό.

Πώς να «χαλάσεις» τα τζιν σου

Βήμα 1: Για σκισμένα γόνατα, φόρεσε πρώτα το τζιν και σημείωσε με ένα στυλό ή μολύβι το σημείο που θες να βρίσκεται το σκίσιμο. Στη συνέχεια, τοποθέτησέ το σε μια επίπεδη επιφάνεια.

Βήμα 2: Κόψε μια οριζόντια σχισμή κατά μήκος του σημείου του γονάτου – θυμήσου να τοποθετήσεις ένα χαρτόνι από μέσα για να προστατέψεις το πίσω μέρος. Αν θέλεις περισσότερα σκισίματα , δημιούργησε μια άλλη σχισμή περίπου στα 1,50 εκ. πάνω ή κάτω από την πρώτη και συνέχισε.

Βήμα 3: Χρησιμοποιώντας το τσιμπιδάκι, τράβηξε μεμονωμένες οριζόντιες κλωστές από τις δύο πλευρές του ανοιχτού υφάσματος και, στη συνέχεια, κάνε το ίδιο για τις κάθετες.

Βήμα 4: Η τελευταία πινελιά είναι το γυαλόχαρτο (ή ο τρίφτης του τυριού, μπορεί να λειτουργήσει). Τρίψε τις άκρες - ή οποιεσδήποτε άλλες περιοχές του τζιν. Τέλος, πλύνε το τζιν σου και στέγνωσε το για να δεις το τελικό αποτέλεσμα.

Βήμα 5: Δημιούργησε όσα σκισίματα θες, μόνο σκέψου πως θα φαίνονται πιο καλαίσθητα και cool στα σημεία όπου τα τζιν φθείρονται φυσικά, όπως τα γόνατα, οι πίσω τσέπες και τα στριφώματα στα μπατζάκια.

 

Πηγή: bovary