Γιατί οι γυναίκες που κάνουν την πρώτη κίνηση έχουν τις πιθανότητες με το μέρος τους;

Η παράδοση στο φλερτ θέλει τον άντρα κυνηγό και τη γυναίκα το αθώο (πλην υποψιασμένο) θήραμα. Εντάξει και η μπριζόλα θέλει χέρι, αλλά όταν είσαι σε τραπέζι με κόσμο θα πιάσεις και το μαχαιροπίρουνο. Με άλλα λόγια μπλα μπλα μπλα. Παρόλο που οι περισσότεροι μεγαλώσαμε με το παραπάνω πρότυπο και «μάθημα» για το φλερτ και τη διεκδίκηση του έτερου φύλου, δε θα πω ότι έχουν αλλάξει οι ρόλοι (γιατί ούτε αυτό είναι αλήθεια), αλλά θα θέσω το εξής ερώτημα: Πραγματικά, έχει κάποια σημασία;

Σύμφωνα με νέα έρευνα της εφαρμογής γνωριμιών The League, στην οποία η «πρόσκληση ενδιαφέροντος» που στέλνεις συνοδεύεται και με κανονική αίτηση, ένα στα τρία ζευγάρια ξεκίνησαν να έχουν σχέση επειδή την πρώτη κίνηση την έκανε η γυναίκα. Αυτό το αποτέλεσμα προέκυψε μετά από έρευνα σε 100 ζευγάρια που κατάφεραν να βρουν σύντροφο μέσω της εφαρμογής και είχαν κλείσει ένα χρόνο σχέσης.

Ωστόσο, η τύχη δεν ευνοεί τις τολμηρές μόνο στην ψηφιακή ζωή, αλλά και στην πραγματικότητα. Αυτό υποστηρίζει και η ειδικός στις σχέσεις Madeleine Mason. Η Μason υποστηρίζει ότι και στην πραγματική ζωή οι γυναίκες είναι αυτές που, πλέον, θα πάρουν την πρωτοβουλία να κάνουν την πρώτη κίνηση.

«Οι άντρες σπάνια πολιορκούν μια γυναίκα αν δεν πάρουν κάποιο σημάδι ενδιαφέροντος από εκείνη, είτε αυτό είναι ένα χαμόγελο, είτε ένα τίναγμα των μαλλιών», δηλώνει η Mason.

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο επίσης είναι ότι τα επιτυχημένα ζευγάρια είχαν μέση διαφορά ηλικίας τα τρία χρόνια ενώ πάνω από το 80% των ζευγαριών είχαν το ίδιο επίπεδο εκπαίδευσης.

Τα στοιχεία επίσης έδειξαν ότι πριν ανταλλάξουν αριθμούς τηλεφώνων έστειλαν μεταξύ τους (μέσα στο περιβάλλον της εφαρμογής) κατά μέσο όρο 34 μηνύματα.

Ωστόσο, αυτό όπως επισημαίνει η Mason είναι απλά ένας μέσος όρος. Δεν σημαίνει ότι δεν θα μπορούσες να συναντήσεις «τον Έναν» σε λιγότερα μηνύματα. Το ίδιο ισχύει και για τα στοιχεία που δείχνουν ότι τα ζευγάρια είχαν κατά μέσο όρο 84 matches (ταιριάσματα) ο καθένας στην εφαρμογή πριν η εφαρμογή τους εμφανίσει το τελικό τους ταίρι.

Είτε τον ψάχνεις στην ψηφιακή, είτε στην πραγματική ζωή, όπως βλέπεις, η κατάσταση και η θετική της εξέλιξη βρίσκεται στην διακριτική (ή και όχι τόσο διακριτική) σου ευχέρεια.

 

Πηγή: ladylike