Έξι συχνά λάθη που κάνεις στο ντους

  • Σάββατο, 24 Φεβρουάριος 2018 14:40
  • Συντακτική Ομάδα
  • Ευ Ζην

Μία τόσο απλή και καθημερινή συνήθεια όπως το ντους μπορεί να φαίνεται η πιο...
εύκολη διαδικασία, αλλά πόσο σίγουρη είσαι ότι δεν κάνεις κάποια λάθη;

 Από την ιδανική θερμοκρασία του νερού μέχρι τα κατάλληλα αξεσουάρ, το ντους έχει τα δικά του dos & dont's, που καλό είναι να γνωρίζεις. Μήπως κάνεις κάποια από τα παρακάτω λάθη κι εσύ;
Το νερό είναι πολύ ζεστό

Όταν το δέρμα εκτίθεται σε υψηλή θερμοκρασία, χάνει τη φυσική του λιπαρότητα και γίνεται πιο ξηρό και θαμπό. Το υπερβολικά ζεστό νερό μπορεί να προκαλέσει πολλά κοινά προβλήματα, όπως έκζεμα. Εκτός όμως από τα προβλήματα στην επιδερμίδα σου, το καυτό νερό μπορεί επίσης να προκαλέσει απώλεια μαλλιών ή πιτυρίδα. Προτίμησε τα σύντομα σε διάρκεια ντους με χλιαρό νερό.
Δεν χρησιμοποιείς μάσκα άργιλου

Η καλύτερη στιγμή για να απολαύσεις μία τέτοια μάσκα είναι κατά τη διάρκεια του μπάνιου. Ο ατμός ανοίγει τους πόρους, γεγονός που επιτρέπει στη μάσκα να καθαρίσει πιο βαθιά την επιδερμίδα και η υγρασία στον αέρα εμποδίζει τη σκλήρυνση και την αφυδάτωση του δέρματός σου.

Δεν αντικαθιστάς τακτικά το σφουγγάρι σου
Τα σφουγγάρια και οι λούφες συλλέγουν βακτήρια και αναπτύσσουν μούχλα που μερικές φορές δεν μπορείς να δεις, με αποτέλεσμα να προκαλούν εξανθήματα και άλλα προβλήματα στην επιδερμίδα σου. Άφηνε το σφουγγάρι σου εκτός μπάνιου για να στεγνώνει καλά και προσπάθησε να το αντικαθιστάς μία φορά τον μήνα. 
Ξυρίζεσαι στην αρχή
Αν η πρώτη κίνηση που κάνεις στο ντους είναι να ξυρίζεις τα πόδια σου, θα πρέπει να αλλάξεις συνήθεια. Δώσε τουλάχιστον 5 λεπτά χρόνο ώστε να δράσει ο ατμός και να ανοίξουν οι πόροι. Η τρίχα θα μαλακώσει κι έτσι θα πετύχεις το τέλειο αποτέλεσμα.
Χρησιμοποιείς σαπούνι
Μπορεί να σκέφτεσαι πώς θα πλυθείς χωρίς σαπούνι, αλλά στην πραγματικότητα έτσι καταστρέφεις τη φυσική λιπαρότητα του δέρματος. Επίλεξε ένα αφρόλουτρο χωρίς σαπούνι για να αποφύγεις την ξηρότητα.
Σκουπίζεσαι πριν ενυδατώσεις την επιδερμίδα σου
Την επόμενη φορά που θα κάνεις ντους, πέρνα ταμποναριστά την πετσέτα ώστε να τραβήξει το υπερβολικό νερό. Στη συνέχεια, ενυδάτωσε την επιδερμίδα σου με κρέμα όσο είναι ακόμα νωπή για να κλειδώσει την υγρασία.
madamefigaro.gr