Κεφτεδάκια με σπαγγέτι στο φούρνο

  • Σάββατο, 24 Φεβρουάριος 2018 08:09
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Κεφτεδάκια, μακαρόνια και σάλτσα ντομάτας. Ένα πεντανόστιμο φαγητό αγαπημένο από μικρούς και μεγάλους για το καθημερινό και όχι μόνο οικογενειακό τραπέζι. Άλλη μια συνταγή  για να απολαύσετε τα πιο νόστιμα μακαρόνια με τα κεφτεδάκια που φάγατε ποτέ, με μπόλικη σάλτσα ντομάτας και τυριά που λιώνουν στο φούρνο. Απλά δοκιμάστε τα!!!

Υλικά συνταγής

Για το σπαγγέτι:
1/2 κιλό σπαγγέτι Νο. 10
4 φλ. τσαγιού σάλτσα ντομάτας με βασιλικό εμπορίου ή 1½ δόση σπιτική (συνταγή εδώ)
1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη, στο ψιλό του τρίφτη, παρμεζάνα
2 μεγάλα αυγά (1+1 χωριστά)
1 φλ. τσαγιού ρικότα ή ανθότυρο
1 κ.γ. ανάμεικτα αποξηραμένα μυρωδικά επιλογής σας, θυμάρι, ρίγανη, δυόσμο, μαντζουράνα
αλάτι πιπέρι
Για τα κεφτεδάκια:
1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1-2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
1 αυγό χτυπημένο 
3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό + λίγο επιπλέον για γαρνίρισμα
1/2 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη 
5-6 κ.σ. ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
2 φλ. τσαγιού τριμμένη, στο χοντρό του τρίφτη μοτσαρέλα, για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

Για το σπαγγέτι: Βράζετε το σπαγγέτι, σε μπόλικο αλατισμένο νερό, αλ τέντε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζετε καλά, τα μεταφέρετε σε ένα μπολ, προσθέτετε 1/4 φλ. τσαγιού από τη σάλτσα ντομάτας, τη παρμεζάνα το 1 αυγό χτυπημένο και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθούν ομοιόμορφα.
Τα μεταφέρετε σε ένα λαδωμένο πυρέξ, τα πιέζετε με τα χέρια σας στη βάση του ταψιού για να γίνουν όσο το δυνατόν πιο συμπαγή και τα ψήνετε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 13-15 λ περίπου ή μέχρι να αρχίσουν να γίνονται τραγανά στις άκρες τους.
Σε ένα μέτριο μπολ βάζετε το τυρί ρικότα ή ανθότυρο, τα 2 υπόλοιπα αυγά χτυπημένα, τα καρυκεύματα, αλάτι και πιπέρι και τα αναμιγνύετε ανακατεύοντάς τα πολύ καλά και τα αφήνετε στην άκρη. 
Για τα κεφτεδάκια: Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το κιμά, το 1 χτυπημένο αυγό, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι ανακατεύετε ή τα ζυμώνετε με το χέρι. Προσθέτετε και τη τριμμένη φρυγανιά, συνεχίζετε το ζύμωμα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως και στη συνέχεια τα πλάθετε σε μικρά στρογγυλά κεφτεδάκια. 
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, τις 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο και και τηγανίζετε τα κεφτεδάκια για 2 λ περίπου από κάθε πλευρά ή μέχρι να κάνουν μια ωραία τραγανή κρούστα απ” όλες τις πλευρές. Προσθέτετε στο τηγάνι με τα κεφτεδάκια την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας, ανακατεύετε και μόλις αρχίσουν να παίρνουν βράση τα αποσύρετε από τη φωτιά.
Για τη συναρμολόγηση και το ψήσιμο: Απλώνετε το μείγμα ρικότας πάνω από το ψημένο σπαγγέτι και στη συνέχεια στρώνετε από πάνω τα κεφτεδάκια, σε μια στρώση και τα περιχύνετε με τη σάλτσα ντομάτας. Πασπαλίζετε από πάνω τη τριμμένη μοτσαρέλα και ψήνετε το φαγητό σας στο προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 15-20 λ περίπου ή μέχρι να λιώσει καλά η παρμεζάνα και γίνουν ελαφρώς τραγανό το σπαγγέτι περιμετρικά, στην άκρη στα τοιχώματα του πυρέξ. Γαρνίρετε το φαγητό σας με ψιλοκομμένο μαϊντανό και το σερβίρετε ζεστό. 

sintayes.gr