Πέντε τρόποι να κάνεις τα μαλλιά σου να μακρύνουν πιο γρήγορα

Δυστυχώς για όλες μας, μαγική φόρμουλα που θα μας μετατρέψει σε Ραπουνζέλ εν μια νυκτί δεν υπάρχει. Όμως, η περιποίηση του...
τριχωτού της κεφαλής μεγιστοποιεί την δυνατότητα της τρίχας να μακραίνει πιο εύκολα, προσφέροντάς σου το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Για αρχή, πρέπει να επαναλάβουμε τα βασικά, ακόμα κι αν τα έχεις ακούσει πολλές φορές και πλέον τα θεωρείς βαρετά. Αν στόχος σου είναι να έχεις υγιή, δυνατά και λαμπερά μαλλιά οφείλεις να ακολουθείς μια ισορροπημένη δίαιτα σε συνδυασμό με μια ολοκληρωμένη φροντίδα του κεφαλιού και να προσλαμβάνεις, αν χρειάζεται, συμπληρώματα βιταμινών, απαραίτητα για τις σημαντικές διεργασίες του οργανισμού.

Παράλληλα, η Miss Bloom συγκέντρωσε 5 ακόμα tips, που θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις σύντομα μια πλούσια και ζηλευτή κώμη.

Πώς να μακρύνω τα μαλλιά μου; 5 τρόποι που θα σε βοηθήσουν
1. Φάε πρωτεΐνη
Αυτά τα λόγια έχουν φτάσει πολλάκις στα αυτιά σου, προερχόμενα, ωστόσο, από το στόμα ενός διαιτολόγου ή ενός γυμναστή. Τώρα το ακούς και από εδώ. Γιατί; Γιατί η πρωτεΐνη δυναμώνει την τρίχα και την κάνει πιο σκληρή και δυναμική απέναντι στο σπάσιμο. Πρόσθεσε, λοιπόν, στο πρωινό σου ασπράδια αυγού και γιαούρτι, για να γεμίσεις τις αποθήκες σου για όλη τη διάρκεια της ημέρας.

2. Λούσε τα μαλλιά σου μέρα παρά μέρα
Ο μύθος που θέλει το υγρό που εκκρίνουν τα μαλλιά τη δεύτερη ημέρα μετά το λούσιμο, να τα βοηθάει και να τα θρέφει, είναι πέρα για πέρα αληθής. Ωστόσο, δεν χρειάζονται υπερβολές. Απέφυγε το καθημερινό λούσιμο και επέλεξε να πλένεσαι κάθε δεύτερη ημέρα, κρατώντας πάντα καθαρό το κεφάλι σου από τους ρύπους της πόλης αλλά και τα υπολείμματα των προϊόντων styling.

3. Κάνε μασάζ στο κεφάλι σου
Η διέγερση βοηθάει την κυκλοφορία του αίματος με αποτέλεσμα να δυναμώνει το τριχωτό και κατά συνέπεια την τρίχα. Κάνε μασάζ στο κεφάλι σου όση ώρα λούζεσαι, εφαρμόζοντας απαλές κυκλικές κινήσεις. Παράλληλα, όταν έχεις την οικονομική δυνατότητα, επισκέψου έναν ειδικό που θα σου δείξει μερικές επαγγελματικές κινήσεις, τις οποίες έπειτα εσύ θα μάθεις στον σύντροφό σου, για να σου τις κάνει κάθε βράδυ πριν ξαπλώσετε. Μην ξεχνάς ότι ένα μασάζ στο κεφάλι δε θα βοηθήσει μόνο την τρίχα σου, αλλά θα ανακουφίσει και εσένα την ίδια.

4. Kουρέψου!
Μιλήσαμε και αναλύσαμε τα πάντα σχετικά με την φροντίδα εκ των έσω αλλά και της ρίζας στο τριχωτό της κεφαλής. Όμως, μεταξύ άλλων, βασικό ρόλο παίζουν και οι ταλαιπωρημένες άκρες, που υπομένουν όλες τις κακουχίες της καθημερινότητας. Φρόντισε να επισκέπτεσαι το κομμωτήριο σου κάθε 2-3 μήνες, για να απομακρύνεις τις σπασμένες άκρες και να ανανεώσεις το κούρεμά σου. Παράλληλα, φρόντιζε να ενυδατώνεις συχνά τα μαλλιά σου με μάσκες και ορούς περιποίησης ενώ προσπάθησε να αποφεύγεις την μεγάλη θερμότητα του σεσουάρ, που αδυνατίζει την τρίχα και την αφυδατώνει σε βάθος.

5.Kάνε μάσκες με φυτικό λάδι

Το λάδι καρύδας, το δαφνέλαιο ή το καστορέλαιο είναι μερικά από τα λάδια που μπορείς να χρησιμοποιήσεις στα μαλλιά σου για γρήγορα αποτελέσματα.  Άπλωσε τα στα μαλλιά σου και κάνε ελαφρύ μασάζ, τύλιξε τα με μια πετσέτα και άφησε για τουλάχιστον μισή ώρα. Λούσε τα μαλλιά σου πολύ καλά και επανέλαβε τη διαδικασία κάθε εβδομάδα. Άμεσα θα δεις θεαματικές διαφορές, τόσο στο μάκρος όσο και στη λάμψη των μαλλιών σου.